Suur galerii Legendaarne Paide ralli jõudis otsapidi Tapa valda (1)

Copy

Reede õhtupoolikul anti start järjekordsele Paide rallile, mis otsapidi jõudis ka Lääne-Virumaale. Nimelt esimene ja kolmas lisakatse kogupikkusega 12,85 km lõppesid Tapa vallas Türje külas. Kuigi stardis pole noort kadrinlast Jaspar Vaherit, on näiteks veokate klassis läänevirulased mõõtu võtmas: osalevad Tapalt pärit Kaspar Kaldjärv, kellele loeb legendi Marten Põder, ja rakverlane Martin Leemets koos kaardilugeja Andres Lichtfeldtiga

Avapäeval sõideti neli kiiruskatset, liidrikohta hoiavad norrakad Karl Peder Nordstrand / Jørn Norum Listerud, kelle istumise all on SRT Proto 02. Eestlased Egon Kaur ja Allan Birjukov (Hyundai i20 VRT) jäävad liidrist maha 6,7 sekundiga. Esikolmikusse mahuvad veel Priit Koik/Kristo Tamm (Škoda Fabia evo), kes kaotavad liidrile 10,2 sekundiga.

Kui Martin Leemets (GAZ-51) hoiab päeva lõpus EMV9 klassis teist kohta, kaotades liidrile 31,4 sekundiga, siis Tapa meeste võistlus nii hästi sujunud pole. Kaotust liidrile on Kaldjärvel (GAZ-51) juba üks minut ja 54 sekundit, millest 20 sekundit tuli karistusena ajakontrollipunkti hilinemise tõttu.

Tagasi üles