Rakvere teater kuulutab välja näidendivõistluse

Copy
Rakvere teatri kaduvikumehed Kadu ja Viku on uute näidendite ootel.

 
Rakvere teatri kaduvikumehed Kadu ja Viku on uute näidendite ootel.  Foto: Teet Suur

Äsja alanud juubelihooaja tähistamiseks – teatri sünnist möödub 85 aastat – kuulutab Rakvere teater välja näidendivõistluse, et publiku ette tuua rohkem nüüdisaegset eesti algupärandit. Konkursil on oodatud osalema uued teatritekstid, pikkuse, žanri ega teema puhul piiranguid ei seata.

Võistlustöid asub hindama Rakvere teatri määratud žürii, kes jagab võitjate vahel 6500 eurot. Võidutöö lavastatakse Rakvere teatris kolme hooaja jooksul ja autoriga sõlmitakse eraldi leping näidendi lavale toomiseks.

Võistlusele on oodatud algupärased näidendid. Võistlustööd tuleb saata digitaalselt muudetava failina aadressil rakvereteater@rakvereteater.ee. Autori nime asemel tuleb kasutada näidendi failis märksõna ning autori andmed lisada kirjale eraldi failina, mis on pealkirjastatud sama märksõnaga, et žürii saaks näidendi puhul hinnata objektiivselt vaid teksti.

Võistlustööd on teatrisse oodatud 1. veebruariks 2025 (saatmiskuupäev), võitjad kuulutatakse välja Rakvere teatri juubelikuu jooksul, veebruaris 2025. Võistlustööd ei tohi avaldada ega lavastada enne 2025. aasta 1. septembrit.

Teater jätab endale õiguse jagada võistlustöid pärast võitjate väljakuulutamist ka Eesti Teatri Agentuuri ja teiste Eesti teatritega.

Lisainfot näidendivõistluse kohta saab teatri kodulehelt, telefonil +372 329 5451 ja kirjutades rakvereteater@rakvereteater.ee.

Tagasi üles