Linnavolinikud kinnitasid Rakvere ühendlasteaia nime

Copy
Ühendlasteaia moodustamise mõte tekitas pahameeletormi ja mõned lapsevanematest pöördusid seetõttu ka kohtusse.
Ühendlasteaia moodustamise mõte tekitas pahameeletormi ja mõned lapsevanematest pöördusid seetõttu ka kohtusse. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linnavolikogu muutis 28. augustil Rohuaia lasteaia põhimäärust. Seda tehes moodustasid linnavolinikud Rakverre kolmest lasteaiast koosneva ühendlasteaia, mille nimeks sai Rakvere Linna Lasteaed.

Nimekonkursi korraldasid lasteaednikud omakeskis. Selleks loodi töörühm, kuhu kuulusid kaks esindajat nii Rohuaia, Kungla kui ka Triinu lasteaiast. Kuueliikmelisele töörühmale laekus 56 nimeettepanekut, millest osutus valituks Rakvere Linna Lasteaed.

Edaspidi kutsutakse kolme erinevat õppehoonet vastavalt endistele nimedele Rakvere linna lasteaia Rohuaia, Kungla ja Triinu majaks. Nimemuutmise tõttu tuli linnavolikogus jutuks, et kas nüüd tulevad majadele uued sildid, kuid abilinnapea Laur Kaljuvee sõnul selles asjas suurt vahet pole. "Paljud ettevõtted tegutsevad nii, et juriidiline nimi on üks ja maja seinal olev ärinimi teine. Rahvasuus elavad endised nimed kindlasti edasi. Võibolla peaks siis senistelt siltidelt sõna "lasteaed" ära võtma, kuid seda peab veel arutama," lausus Kaljuvee.

Tagasi üles