Esimene september saabub vihmaga

Copy
Koolikott, lilled ja vihmavari – 1. ja 2. septembril paljudes kohtades ilmselt teisiti ei saa.
Koolikott, lilled ja vihmavari – 1. ja 2. septembril paljudes kohtades ilmselt teisiti ei saa. Foto: Elmo Riig

Kui veel laupäevaks prognoosib keskkonnaagentuur 25-kraadist soojust, siis pühapäeval, kui tuhanded lapsed alustavad uut õppeaastat, ilm jaheneb ja kohati on oodata ka sadu. 

Laupäeva öösel lääne poolt alates pilvisus tiheneb. Saartele jõuab tihedam vihmasadu, mis liigub aegamisi mandri lääneossa. Sadu on kohati tugev ja võib olla äikest. Puhub lõunakaare tuul, pärast keskööd pöördub tuul saartel läänekaarde, olles tugevusega 3–9, rannikul puhanguti 12 m/s. Sooja on 13–18, Ida-Eestis kuni 21 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Tihedam sajuvöönd liigub Mandri-Eesti kohalt itta, selle järel sajab mõnel pool hoovihma. Kohati on äikest ja tugevat sadu. Puhub läänekaare tuul, Ida-Eestis ennelõunal ka lõunatuul 3–9, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Sooja on 17–21, Ida-Eestis kuni 25 kraadi.

Pühapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul, saartel loodetuul 5–11, rannikul puhanguti 15, saartel kuni 17 m/s. Sooja on 8–13, rannikul kuni 16 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub valdavalt lääne- ja loodetuul 5–11, rannikul puhanguti kuni 15 m/s, õhtu poole läänekaare tuul nõrgeneb ja puhub 3–9 m/s. Sooja on 16–20 kraadi.

Märksõnad

Tagasi üles