Saksa kunstnik näitab maale ja illustratsioone

Copy
Lisaks maalidele saab Thomas Scheileke näitusel vaadata koomiksiajakirjade kaasi ja nostalgilisi illustratsioone.
Lisaks maalidele saab Thomas Scheileke näitusel vaadata koomiksiajakirjade kaasi ja nostalgilisi illustratsioone. Foto: Erakogu

Lääne-Virumaa keskraamatukogu lasteosakonnas on avatud Eestis elava saksa kunstniku ja illustraatori Thomas Scheileke maalide näitus. 

Thomas Scheileke on sündinud 5. novembril 1964. aastal Hamburgis Saksamaal. Teismelisena oli ta punkar, pärast põhikooli lõpetamist töötas Hamburgi sadamas. 1980-ndate lõpus aga läks ta õppima reklaamikunsti, misjärel töötas reklaamifirmas Hilltrop, joonistas koomikseid ja tegi karikatuure Hamburgi ajakirjadele.

Eestis elab Scheileke 1994. aastast ja teeb regulaarset kaastööd ajakirjadele Hea Laps, Täheke, Minu Maailm ja teistele väljaannetele. Ta on illustreerinud mitu eestikeelset raamatut ja kirjutanud ise kaks saksa keele õpperaamatut, mille on avaldanud kirjastus Koolibri.

Rakveres raamatukogu 3. korrusel avatud näitusel saab näha peamiselt värvilisi ja fantaasiarohkeid koomiksiajakirjade kaasi ning detailirikkaid nostalgilisi illustratsioone. Näitus jääb avatuks 31. oktoobrini.

Tagasi üles