Nädala kaja: võimas Virumaa suvi

Copy
Anita Kostap.
Anita Kostap. Foto: Ain Liiva

Augustikuu viimane nädal kadus kui silmapilk, aga sisetunne ütleb, et suvi jäi veel lühemaks. Lühike või mitte, see suvi oli meeldejäävaid ja võimsaid sündmusi täis.

Panin tähele, et suvi pakkus igale maitsele midagi – ilm oli täpselt paras, et rannas lesida, loodust imetleda, festivalidel tantsu vihtuda või sportida. Mõnele osutus Võsul rannas viibimine kulukaks, kuid võimalik oli suund võtta näiteks Kunda randa, kus parkida sai mureta ja lisakuluta.

Tuleb tõdeda, et Kunda ei saanud siiski populaarseks mitte selle pärast ... Sest kui mõnele tundub, et Eesti suved jäävad ikkagi jahedaks, siis järgmisest aastast on võimalik Kunda-nimelise lennukiga õhku tõusta ja soojale maale reisida. Ja kui see jääb kaugeks unistuseks, saab vähemalt koos Tšehhi naljahammastega linnasildi juures paar klõpsu mälestuseks teha.

Looduses viibimine pakkus aga elamusi seinast seina. Mõni matk oli kohe eriti vesine ja mõni hoopis tormine. Teised käigud olid jälle rahulikud ja meditatiivsed, nagu näiteks Äntu

Sinijärvel klaaskajakiga veealuse maailma avastamine – soovitan, sest äkki kohtate ka mõnda

vähki.

Kui juba koorikloomadest juttu tuli, siis peab mainima Wähja festivali, kus vähisõbrad said kokku ning kostitasid end vähijäätisega. Festivalidest meenub Viru Folk, kus ruumi jagus nii folgilistele kui ka berni alpi karjakoertele, ja loomulikult Võsu rannafestival, kus noored demonstreerisid täiuslikku koordinatsiooni.

Spordirindel säras maakond jälle. Pole ime, et paar aastat tagasi kuulutati Rakvere isegi Euroopa spordilinnaks. Uusi saavutusi on ohtralt: ultratriatlonis tehti Vinnis maailmarekord, Rakveres valmis uus mudel­autorada ja Haljala korvpalli­klubi sai nimeka peatreeneri.

Olgu esile tõstetud ka meie noorsportlased – Tristan Konso krooniti kergejõustiku noorte Euroopa meistriks, hoolimata valestardist tõkkejooksus. Ja suve lõpuks suur uudis jalgpallihuvilistele – jalgpallihall tuleb!

See kõik juhtus sel suvel ja tõestab, et meie maakond on täis kirglikke inimesi ja sündmusi siin jagub.

Märksõnad

Tagasi üles