Rakvere teater avab 85. hooaja teatrilahvkaga

Copy
Rakvere teatri lahvka pakub 13. septembril Keskväljakul põnevat kaupa. Tulu läheb loomaaiale.
Rakvere teatri lahvka pakub 13. septembril Keskväljakul põnevat kaupa. Tulu läheb loomaaiale. Foto: Rakvere Teater

Väljasõiduteatrina tuntud Rakvere teater pakib veoautod 13. septembril dekoratsioone, kostüüme ja rekvisiite täis ning avab Rakvere Keskväljakul teatrilahvka.

Väljamüügiga tehakse ladudesse uuslavastuste tarbeks ruumi, sest juba sama päeva õhtul jõuab väikeses majas lavale esimene neist – Maarja Kangro "Klaaslaps", mille lavastaja ja dramatiseerija on Urmas Lennuk.

Teatri töötajad ja näitlejad on suvel hoolega hoidiseid valmistanud ja plaanivad kõhutäiteks ka oma hõrgutised letile panna. Kohal on kaduviku mehed, et vägesid juhatada ja kaupa tutvustada. "Kindlasti leiab pakutava seast endale meelepärast nii kooli- kui harrastusteatri esindaja, kuid lavalt tuttavad esemed passivad suurepäraselt ka kodust interjööri või garderoobi ilmestama," sõnas teatrijuht Velvo Väli.

Lahvka järgmine peatus on Tallinna loomaaed, mis tähistas äsja samuti 85. aastapäeva. Müügist saadud tulu kingib teater oma eakaaslasele. Kellel aga saagikoristusest kõrvitsaid, kapsaid ja kaale üle, võib need Keskväljakule kaasa tuua. Juurikad ja köögiviljad kogutakse autokasti ja viiakse koos lahvkatuluga loomaaeda.

Pärast "Klaaslast" esietendub 20. septembril suure maja laval rahvusvaheline koostöölavastus "Reekviem unistusele". Filmina tuntust kogunud loo, milles nelja eri vanuses inimese elu väljub unistuste täitumist jahtides kontrolli alt, lavastab Anna-Maria Lipponen.

Tragikomöödia "Tsikaadide aeg" laseb lagunevasse lõunaosariikide istandusemajja kokku sõita üksteisest võõrdunud suguseltsil, et jagada ära hiljuti surnud perepea pärandus. Lavastab teatri kunstiline juht Peeter Raudsepp, esietendus on suures majas 25. oktoobril.

Oscariga pärjatud filmi kaudu tuttav "Vaal" jutustab pööraselt ülekaalulise eraku, veebi teel kirjanduskursusi õpetava professori püüetest otsida kontakti ammu võõraks jäänud tütrega. Suure südamega näidendi ilu ilmnemisest ootamatutes kohtades lavastab väikeses majas Andres Noormets, esietendus on plaanis 6. detsembril.

Jõule tähistab teater tänavu lastelugude kullafondi kuuluva muusikalise lavastusega "Piparkoogimehike", kus köögiriiulil hakkab juhtuma nii mõndagi. Kui inimesed parajasti pealt ei näe, võivad inimlikke omadusi ilmutada paljud elutuks peetud asjad. Eili Neuhausi lavastuses tükk esietendub 7. detsembril.

Tagasi üles