Teatris eksponeeritakse digigraafikat, graafilist romaani ja valguse puudutust

Copy
Helje Eelma näitus «Kulgemisi» hõlmab paljude maade maastikest ja kultuuridest inspireeritud digigraafikas pilte.
Helje Eelma näitus «Kulgemisi» hõlmab paljude maade maastikest ja kultuuridest inspireeritud digigraafikas pilte. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatri galeriides algab teatrihooaeg kolme näitusega. Suure maja jalutusgaleriis on eksponeeritud graafilise disaineri ja kunstniku Helje Eelma suurejooneline näitus «Kulgemisi», kohvikus Rakvere kunstniku Anne Tipner-Torni «Valguse puudutus» ja väikeses majas noore visuaalkunstniku Erik Gordejevi näitus «Yukta».

Näitus «Kulgemisi» hõlmab digigraafikas pilte, mis on inspireeritud külastatud maade maastikest ja kultuuridest ning sündinud arvutisse skaneeritud joonistuste ja fototöötluste sümbioosis.

Helje Eelma rääkis, et pildiseeria «Kulgemisi» sai alguse juba enam kui kümme aastat tagasi. «Nende aastate jooksul on olnud tänuväärt võimalusi külastada põnevaid riike maa­kera eri paikades. Et eelkõige enda jaoks mälestus reisist kontsentreeritud kujul säilitada, olen «pakkinud» fotode ja joonistuste abil kokku kompositsioone, mis võimaldavad kogetud elamusega igal hetkel taas uuesti kontakti saada. Vähemalt minu enda jaoks töötavad need pildid seeläbi põnevate mälestuste kogumina. Piltidega kaasnevates tekstides olen läbielatu ka sõnaliselt lühidalt jäädvustanud ning nendest leiab lisaks mõningaid konkreetseid fakte külastatud paikade kohta,» tutvustas kunstnik näitust «Kulgemisi».

Tagasi üles