Harri Kullas jõudis Ameerika AMA krossisarjas esikümne piirimaile

Copy
Harri Kullas jõudis Ameerika AMA krossisarjas hooaja kokkuvõttes esikümne piirimaile.
Harri Kullas jõudis Ameerika AMA krossisarjas hooaja kokkuvõttes esikümne piirimaile. Foto: Instagram/ @browndogwilson

Möödunud nädalavahetusel toimus Ironmani krossirajal AMA motokrossisarja viimane etapp. 450 klassis enamiku hooajast kaasa teinud Lääne-Viru juurtega Harri Kullas saavutas finaaletapil 13. koha. Hooaja kokkuvõttes tuli meie mees kaheteistkümnendaks.

Ironmani etapiks haigeks jäänud Kullas alustas päeva ajasõidu 14. kohaga. Esimeses võistlussõidus tegi Kullas korraliku stardi ja avaringil hoidis ta 13. kohta. Seejärel langes ta mõned kohad tahapoole, kuid sealt edasi liikus taas tõusvas joones. Kullas tegi mitu möödasõitu ning finišisse jõudis 12. kohal. Sõidu võitis Chase Sexton, teine oli tema meeskonnakaaslane Aaron Plessinger ja kolmas Hunter Lawrence.

Teises sõidus Kullasel start ebaõnnestus ja ta jäi päris viimaste sekka. Sõidus näitas krossimees väga head kiirust ja parandas pidevalt positsiooni. Finišisse jõudis ta lõpuks 14. kohal. Kindla esikoha teenis meistriks kroonitud Sexton, teine oli taas Plessinger ja kolmas Eli Tomac.

"Oli väga raske võistluspäev, kuna olin enamuse nädalast haige ja tõusin ka võistluspäeval üles palavikuga," ütles kullas mootorrattaspordi föderatsiooni pressiteates. "Esimeses sõidus sõitsin targalt ja hoidsin ka teiseks sõiduks energiat. Teist sõitu alustasin viimasena ja suutsin lõpuks tõusta 14. kohale. Andsin endast parima ja suutsin ka SMX punktiarvestuses koha võrra veel tõusta. Hooaja jooksul tegin 18 starti ja suutsin need kõik ka lõpetada."

Hooaja kokkuvõttes tuli Kullas 163 punktiga 12. kohale. Meistriks krooniti 504 punktiga Chase Sexton.

Tagasi üles