Kõrghariduse leping sai Rakvere haiglas allkirjad

Copy
Einar Vallbaum (VIROL), Ain Suurkaev (Rakvere haigla), Ülle Ernits (Tallinna tervishoiu kõrgkool) ja Anneli Kannus (Eesti Õdede Liit) sõlmisid õendusõppe avamiseks neljapoolse lepingu.
Einar Vallbaum (VIROL), Ain Suurkaev (Rakvere haigla), Ülle Ernits (Tallinna tervishoiu kõrgkool) ja Anneli Kannus (Eesti Õdede Liit) sõlmisid õendusõppe avamiseks neljapoolse lepingu. Foto: Ain Liiva

Rakvere haigla värskelt uuendatud õppeklassis allkirjastati teisipäeval neljapoolne koostööleping, mis toob kõrghariduse omandamise inimestele koju kätte. Lisaks tuleva aasta veebruaris algavale õdede rakenduskõrghariduse õppele saavad Rakvere riigigümnaasiumi abituriendid juurde meditsiinimooduli.

Pikalt küpsenud idee sai nüüd ametliku kinnituse allkirjade näol ja juba novembrist on võimalik hakata esitama sisseastumistaotlusi õenduse põhiõppesse, millest suurem osa toimub just Rakvere haigla õppebaasis. Haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev tõdes, et tegu on kaua tehtud kaunikesega. "Idee sai hoo sisse rohkem kui kaks aastat tagasi, mil Tallinna tervishoiu kõrgkooli (TTK) rektori Ülle Ernitsaga sellest juttu tegime," rääkis Suurkaev. 

Põhjus, miks sellise väljundi pakkumine üldse kõne alla tuli, on praktiline. Esiteks on palju noori, kes keskkooli järel liiguvad maakonnast välja tõmbekeskustesse, ja elu näitab, et suure tõenäosusega nad sinna ka jäävad. Teisalt on rohkesti neid, kes on end sisse seadnud ja pere loonud just Lääne-Virumaal, aga kellel edasiõppimisvõimalusi​ napib. Ja kolmandaks – tervishoius valitseb tööjõupuudus. Haiglaga integreeritud õpe annab ideaalse võimaluse õppuril oma teadmisi kohe praktikas kasutada ja haigla saab leevendust tööjõupuudusele.

Tagasi üles