Tallinna loomaaed korraldab taas heategevusliku kõrvitsate kogumiskampaania

Copy
Kõrvitsamaias kihnu maalamba oinas Salava.
Kõrvitsamaias kihnu maalamba oinas Salava. Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaed käivitab taas igasügisese aiasaaduste kogumiskampaania, et rikastada loomade söögilauda. Kogumiskampaania kestab 23. septembrist 25. oktoobrini ja osalemiseks tuleb end loomaaia kodulehel registreerida.

"Kõrvitsate kogumiskampaania on tore igasügisene traditsioon ning koolid ja lasteaiad on varasemalt kogunud ja saatnud loomaaeda tohututes kogustes kõrvitsaid, mis rõõmustavad meie loomi ja rikastavad nende söögilaudu," ütles kõrvitsate kogumiskampaania kohta Tallinna loomaaia direktor Kaupo Heinma.

Kogumiskampaania kestab 23. septembrist 25. oktoobrini ning selles osalemiseks tuleb oma kool, lasteaed või kogukond registreerida. Registreerimiseks palub loomaaed tutvuda reeglitega loomaaia kodulehel ning täita registreerimisvorm.

Kõrvitsaid kogutakse tänavu kampaania korras piiratud koguses ehk kuni 10 tonni. Teistest aiasaadustest kogutakse loomaaias sel sügisel 3 tonni õunu, 2 tonni porgandeid ning 1 tonn kaalikaid ja peete.

Kampaania korras aitab Omniva AS suuremad kogused kõrvitsaid tasuta loomaaeda toimetada, kuid aiasaadusi saab tuua septembris ja oktoobris ka loomaaia põhjavärava kogumiskasti.

Nõuanded, mida tasub järgida loomaaia asukatele aedviljade kasvatamisel ja kogumisel:

1) loomaaeda tuleb tuua selliseid aiasaaduseid, mis oleks ka inimesele söödavad, mitte saata plekilisi ega riknenud aiasaaduseid;

2) vältimaks haiguste ja seakatku ohtu, peavad kõik aiasaadused olema kasvanud alal, mis on piiratud ja kuhu metsloomadel puudub ligipääs;

3) kõrvitsatele mitte peale joonistada ega kirjutada.

Tagasi üles