KOROONAVIIRUS LEVIB TAAS Uhtna lasteaias haigestus üle poole töötajatest ja hulk lapsi

Olukord koroonaviirusega pole kaugeltki nii hull kui 2021.–2022. aastal, kuid jätkuvalt peab arvestama tõsiasjaga, et viirus pole kusagile kadunud.
Olukord koroonaviirusega pole kaugeltki nii hull kui 2021.–2022. aastal, kuid jätkuvalt peab arvestama tõsiasjaga, et viirus pole kusagile kadunud. Foto: Marianne Loorents

Nädala alguses oli Rakvere valla lasteaia Pääsusilm Uhtna maja personalist tööl vaid neli inimest 11-st, ülejäänud olid haiguslehel. Koroonaviirusega on nakatunud ka hulk lapsi.

Pääsusilma Uhtna majas käib 46 väikest poissi-tüdrukut, kuid nädala esimestel päevadel oli neid kohal vaid 14-15. Kui paljud neist on haigestunud, kui paljud koos vanematega veel puhkamas ja kui paljud jäid koju ettevaatusabinõuna, pole täpselt teada, aga kolmest rühmast oli esmaspäeval avatud vaid üks. Teise-kolmanda rühma avamiseks polnuks võimalustki, sest nagu mainitud, on haigestunud ka seitse õpetajat.

"Esimene õpetaja jäi koroonasse 23. augustil," rääkis Pääsusilma direktor Evi Metsmaaker. "Järgnev suurem haigestumiste laine algas möödunud nädalavahetusel. Seda, millistel asjaoludel viirusepuhang alguse sai, ma öelda ei oska. Täitsa uskumatu lugu. Ei saa õppeaastatki korralikult alustada, sest pea kogu personal on haige, lapsed veel lisaks."

Tagasi üles