Digiretseptiga ravimeid saab osta kõikjal Baltimaades

Copy
Lisaks Leedule on eestlastel reedest võimalus retseptiravimeid soetada Hispaanias, Horvaatias, Kreekas, Lätis, Poolas, Portugalis, Soomes ja Tšehhis.
Lisaks Leedule on eestlastel reedest võimalus retseptiravimeid soetada Hispaanias, Horvaatias, Kreekas, Lätis, Poolas, Portugalis, Soomes ja Tšehhis. Foto: Peeter Langovits

Reedest on Eesti elanikel võimalik digiretsepti alusel osta retseptiravimeid ka Leedu apteekidest ja vastupidi. Seega on piiriülese digiretsepti teenusega kaetud nii Eesti, Läti kui ka Leedu ja patsientidel on võimalik oma ravimid mugavalt kätte saada kõigist nende riikide apteekidest.

Näiteks kui inimene töötab või õpib ajutiselt teises Balti riigis või reisib tihti, siis ei pea ta enam muretsema, kui vajalikud ravimid on otsakorral. Samuti saavad nüüd Leedu elanikud nende kohalike arstide välja kirjutatud digiretsepte Eesti apteekides kasutada.

«Märtsis ühines piiri­ülese digiretseptide ja terviseandmete vahetusega Läti ning praeguseks on oma retsepti teises riigis välja ostnud juba üle 1000 patsiendi. Nüüd saab vastastikku retsepte välja osta ka Eesti ja Leedu vahel ning Leedu on nüüdseks juba kolmeteistkümnes riik, millega meil on alanud terviseandmete vahetus kas läbi digiretseptide või üldiste terviseandmete vahetamise,» kommenteeris sotsiaalministeeriumi asekantsler Nele Labi.

Lisaks Leedule on eestlastel võimalus retseptiravimeid soetada Hispaanias, Horvaatias, Kreekas, Lätis, Poolas, Portugalis, Soomes ja Tšehhis. Tervise koond­andmeid on võimalik vahetada juba 10 riigiga: Hispaania, Hollandi, Horvaatia, Luksemburgi. Läti, Malta, Portugali, Prantsusmaa ja Tšehhiga.

Tagasi üles