Savijooksjad võtsid mõõtu 26. korda

Copy
Aseri Savijooksul osales 182 sportlast.
Aseri Savijooksul osales 182 sportlast. Foto: Ain Liiva

26. Aseri Savijooksu kiireimad olid Irina Savinitš ja Jaanus Kallaste.

Reedel, 6. septembril, toimus Aseri vabaajakeskuse staadionil juba 26. korda Aseri Savijooks, mida joostes läbitakse ka savikarjäär.

Jooksu korraldaja Vahur Leemets rääkis, et põhijooksu rada on väga mitmekesine, peale savikarjääri joostakse muulil ja läbitakse kunagise tellisetehase territooriumi ning joostakse ka ümber Aseri tiigi. "Rada on tõusude ja langustega, mis ei ole jooksjatele kerge, aga nagu jooksjad ise väidavad – väga huvitav. Ilm oli seekord lausa suvine, päike säras ja saatis jooksusõpru kogu võistluse vältel. Meenutati eelmise aasta jooksu, kui enne finišit kattus staadion paksu uduga, sportlased ei näinud rada ja ergutajad jooksjaid," jutustas Leemets.

Savijooksul oli stardijoonel 182 sportlast. Kavas oli viis distantsi. Minijooks, tillujooks ja lastejooks joosti staadionimurul, kus oli hea jooksjaid ergutada ja pisikesed sportlased tõepoolest nautisid võistlust.

2,5 km noortejooksu rada, millel võtsid mõõtu 12- ja 14-aastaste vanuseklassi kuulujad, kulges ümber Aseri tiigi. Jooksu võitjaks oli poistest Timofei Pavelkovitš ja tüdrukutest Teele Kiitsak.

Meeste põhijooksu võitis Jaanus Kallaste, teise koha jooksis välja Maido Hermsalu ja kolmandana ületas finišijoone Karl-Gustav Nagel. Naiste jooksu võitjana ületas publiku suure kaasaelamise saatel finišijoone Aseri jooksja Irina Savinitš. Teine oli Sille Kaljurand ja kolmas Kai Saar.

Tulemuste ja pildigaleriiga  saab tutvuda Lääne-Virumaa jooksusarja kodulehel www.jooksusari.ee.

Jooksusarja järgmine etapp on juba 21. septembril.

Märksõnad

Tagasi üles