Eesti sõjamuuseum kutsub noori uurimistöö kooli

Copy
II maailmasõja kohta käiv püsinäitus ja ajutine näitus II maailmasõja relvadest Eesti sõjamuuseumis.
II maailmasõja kohta käiv püsinäitus ja ajutine näitus II maailmasõja relvadest Eesti sõjamuuseumis. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti sõjamuuseum kutsub 8. ja 11. klasside ajaloohuvilisi õpilasi koolivaheajal muuseumikooli, et õppida uurimistöö koostamist Eesti arhiivide, raamatukogude ja muuseumide veebipõhiste andmebaaside abiga.

Eesti sõjamuuseumis Viimsis 24. ja 25. oktoobril  toimuvas muuseumikoolis saab ülevaate Eesti lähiajaloo uurimise seisust ja arhiiviallikatel põhinevatest andmekogudest. Programm lõppeb praktilise töötoaga, milles iga osaleja saab teda huvitaval teemal andmebaase praktikas kasutama õppida. Vajadusel aitavad sõjamuuseumi töötajad ka uurimisteema valikuga. 

Koolitus kestab kaks päeva, sisaldades ekskursiooni sõjamuuseumis, loenguid Eesti lähiajaloo historiograafiast, üldistest ajaloo andmebaasidest ja sõjamuuseumi enda andmekogudest ning praktilist töötuba, kus õpilased saavad õpitut kinnistada ning alustada end huvitava ajalooteema uurimisega.

Eesti sõjamuuseumi muuseumikooli korraldavad sõjamuuseumi nõukoja liige ja Tartu ülikooli Eesti ajaloo kaasprofessor Ago Pajur, Eesti sõjamuuseumi vanemteadur Mari-Leen Tammela, Tartu ülikooli ajaloo eriala üliõpilane ja sõjamuuseumi giid Ranno Sõnum ning Eesti sõjamuuseumi ekspositsiooni- ja haridusjuht Eli Pilve.

Koolitusprogramm on tasuta, osalejad valitakse konkursi alusel. 

Kava ja kandideerimisankeet on sõjamuuseumi kodulehel. Sooviavaldusi muuseumikoolis osalemiseks oodatakse 27. septembrini.

Tagasi üles