Lugemistunnil pisteti nina raamatusse

Copy
Lugemine on pidu!
Lugemine on pidu! Foto: Sille Annuk

Rahvusvahelisel kirjaoskuse päeval sai kõikjal Eestis kaasa lüüa lugemise propageerimisele pühendatud lugemistunnis, kus suured ja väikesed raamatusõbrad olid oodatud lugema just neile sobivas paigas avalikus ruumis. 

Tänavu oli registreeritud lugemistunniga liitunud koole-raamatukogusid Eestis üle 70, neist seitse Lääne-Virumaal. Võis lugeda ise vaikselt omaette või kellelegi ette lugeda. 

Lääne-Virumaal loeti raamatuid Lääne-Virumaa keskraamatukogus, Simuna raamatukogus ja koolis, Roela raamatukogus, Tudu raamatukogus, Ulvi raamatukogus, Võsu raamatukogus ja Võsu koolis. Loeti nii toas kui ka õues.

8. september on UNESCO rahvusvaheline kirjaoskuse päev. Selle tähistamiseks algatati Soomes 2019. aastal lugemist propageeriv aktsioon ReadHour ehk lugemistund, mille eesmärgiks on propageerida lugemist laste ja noorte hulgas. Kuna 8. september oli sel aastal pühapäev, tõsteti tähistamine esmaspäevaks, 9. septembriks. Eestis korraldasid lugemistundi Soome instituut, Tartu linnaraamatukogu ja Tallinna keskraamatukogu.

Tagasi üles