Virumaa noor triatleet tegi EM-il tüdrukute läbi aegade parima tulemuse

Copy
Etriin Etverk (paremal) koos treener Marko Alberti ja lätlannast treeningukaaslase Beate Jansonega Euroopa meistrivõistlustel Hispaanias.
Etriin Etverk (paremal) koos treener Marko Alberti ja lätlannast treeningukaaslase Beate Jansonega Euroopa meistrivõistlustel Hispaanias. Foto: Eesti Triatloni Liit

Hispaanias Banyolesis peetud noorte Euroopa meistrivõistlustel pälvis Etriin Etverk üheksanda koha. See on Eesti tüdrukute läbi aegade kõrgeim tulemus.

Laupäeval peetud finaalvõistlusel (270 m ujumist; 6,6 km rattasõitu, 1,6 km jooksu) pälvis esimese koha prantslanna Anouk Rigaud ajaga 22 minutit ja 13 sekundit. Etverk tuli üheksandaks ajaga 22.51. 

"Jään oma võistlusega 100 protsenti rahule," rääkis neiu. "Kõik läks nii, nagu unistasin, aga tegelikult ei uskunud, et päriselt nii hästi võib minna. Võistluse käiguga jäin poolfinaalis isegi rohkem rahule, sest finaalis ei õnnestunud rattasõidu lõpp nii hästi ja jäin enne vahetusala grupi taha kinni. Ujumine oli nii poolfinaalis kui finaalis minu kohta suurepärane, sest sain mõlemal korral hea stardi ja ei jäänud suurde "pesumasinasse". Jooks oli raske, kuid seekord sai tahtejõud väsimusest jagu ja tegelikult jätkus jooksujalgu viimaste meetriteni," rääkis Etverk triatloni liidu pressiteenistuse vahendusel.

Neiu oli osaline ka samuti üheksandale kohale tulnud teatevõistkonna edus. Koosseisus Arseni Loginov, Ronan Salmu, Etriin Etverk ja Karola Viinapuu võistelnud tiimil kogunes Euroopa meistriks kroonitud prantslastele kaotust lõpuks 2 minutit ja 35 sekundit.

Tagasi üles