PPA suurõppus Green Victory jõuab Rabassaarde

Copy
Rabassaares harjutas pioneeripataljon talvel linnalahingut.
Rabassaares harjutas pioneeripataljon talvel linnalahingut. Foto: Ain Liiva

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) tänavusel suurimal õppusel Green Victory harjutatakse massilise sisserände ja korratuse tõrjumist ning sellele järgnevat tööd menetluspunktis. Enam kui tuhande osalejaga õppus on jaotatud kolmeks osaõppuseks, millest üks toimub Rabassaares.

Esimese osaõppuse raames harjutab PPA sellel nädalal Kagu-Eestis ränderünde tõrjumist. Järgmisel nädalal harjutatakse kaitseväe harjutusalal Rabassaares massilisele korratusele reageerimist ja Tallinna külje all asuvas kinnipidamiskeskuses korratuse käigus tuvastatud õigusrikkujate menetlust.

Piirivalve juht Veiko Kommusaar selgitas, et PPA arvestab oma õppusi planeerides eeskätt ümbritseva julgeolekuolukorraga. "Ei ole vaja pikalt põhjendada, miks PPA fookuses on harjutada suuremahulise migratsiooniründe tõrjumist – Venemaa koos Valgevenega on proovinud meie piirkonnas oma naaberriikide toimimist migratsiooniründe abil häirida nii Poolas, Leedus, Lätis kui Soomes," ütles piirivalve juht. Tuhandete inimeste puhul jääb PPA enda igapäevasest ressursist väheks, sestap on Kommusaare sõnul väga märgiline, et õppusel osalevad ka sõjaväepolitseis aega teeninud reservväelased. Õppusel osalevad erinevates rollides ka sisekaitseakadeemia kadetid, kaitseliitlased, abipolitseinikud ja inimesed partnerasutustest.

Tagasi üles