Konkurss tõstab esile maakonna silmapaistvamad ettevõtjad

Copy
Mullu pälvis aasta ettevõtte tiitli OG Elektra AS, mille asutaja ja omanik Oleg Gross (keskel) ka tunnustust vastu võtmas käis. Vasakul Virumaa Teataja peatoimetaja Eva Samolberg, paremal Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Mullu pälvis aasta ettevõtte tiitli OG Elektra AS, mille asutaja ja omanik Oleg Gross (keskel) ka tunnustust vastu võtmas käis. Vasakul Virumaa Teataja peatoimetaja Eva Samolberg, paremal Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum. Foto: Ain Liiva

Edukate ettevõtjate märkamisest, mis sai maakonnas alguse 2018. aastal, on saanud traditsioon. Maakondlik ettevõtluskonkurss ja -gala toimuvad Virumaa Teataja ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu ning heade koostööpartnerite koostöös tänavugi.

Alates tänasest on kõigil võimalik esitada kandidaate 2024. aasta ettevõtluskonkursile. Tublisid tegijaid saab esile tõsta eri kategooriates, milleks on aasta ettevõte, aasta toidutoode, aasta toode laiemalt, julge alustaja, aasta õpilasfirma, aasta turismiedendaja, hea ettevõtja ja tubli töötaja.

Kandidaatide esitamine kestab 29. septembrini ning pärast žürii langetatud otsust kuulutatakse võitjad välja 15. novembril toimuval auhinnatseremoonial.

Traditsiooniliselt on ettevõtluskonkursil läbiv teema, sel korral on fookus virupärasel turismiarendusel, esimest korda antakse välja ka turismiedendaja auhind. "Turismisektoril on väga oluline roll sihtkohta tutvustamisel, eksporditulu suurendamisel ja läbi selle uute töökohtade loomisel. Turismiettevõtted on viimastel aastatel pidanud ületama mitmeid väljakutseid ning nende panus piirkonna arengusse väärib esiletõstmist. Tunnustamine lisab valdkonnale vajalikku tuge ja innustust," põhjendas Lääne-Viru turismikoordinaator Maie Urbas uue auhinnakategooria loomist.

Iga ettevõtte tegevus aitab kaasa tugevama ja elujõulisema Lääne-Virumaa kujundamisele.

Monika Ehand, VIROL-i tegevjuht


Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevjuht Monika Ehand lausus, et ettevõtjad on meie maakonna majanduse ja heaolu edendamise nurgakivid, kes loovad töökohti, pakuvad innovaatilisi lahendusi ning panustavad igapäevaselt piirkonna jätkusuutlikku arengusse. "Iga ettevõtte tegevus aitab kaasa tugevama ja elujõulisema Lääne-Virumaa kujundamisele," rääkis Ehand. Tema sõnul sätestab Lääne-Virumaa arengustrateegia üheks prioriteetsemaks eesmärgiks ettevõtluse arendamise ja konkurentsivõimeliste töökohtade loomise. "Tunnustades väljapaistvaid ettevõtjaid, näitame, et hindame kõrgelt nende panust meie ühiskonna ja majanduse arengusse. Kutsun kõiki üles märkama ja tunnustama meie ettevõtjaid ning üheskoos tähistama maakonna majanduslikke saavutusi."

Aasta parimaid ettevõtteid on maakonnas tunnustatud juba 2018. aastast alates. Mullu pälvis aasta ettevõtte tiitli 32. aastapäeva tähistanud firma OG Elektra AS, aasta varem ehitusettevõte Revin Grupp OÜ. Tiitli on saanud ka Nowap OÜ, samuti OÜ Palmse Mehaanikakoda. Julge alustaja tiitli pälvis mullu Pisirohe OÜ. Aasta toote või teenuse kategoorias tunnistati laureaadiks kirjastuse Pesapaik OÜ "Laululindude pesade taskugiid". Aasta toidutooteks valisid Virumaa Teataja lugejad Vinkymon OÜ fermenteeritud küüslaugu. Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudi eriauhinna teenis mullu Matsimoka OÜ.

Aunimetus «aasta ettevõte» on kasutusele võetud selleks, et tunnustada ettevõtet, mis on Eesti kapitalil põhinev ja maakonnas hinnatud tööandja. Auhinna saab ettevõte, mille tegevus on piirkonnale avaldanud olulist mõju ja mis tegutseb maakonnale tähtsas valdkonnas.

Kandidaate on võimalik esitada VIROL-i kodulehel asuvate linkide kaudu ja e-posti aadressil gala@virol.ee. Lääne-Viru maakonna parimate ettevõtjate ja toodete ning aasta turismiedendaja tunnustamise statuut ja Lääne-Viru maakonna rinnamärkide «Hea ettevõtja» ja «Tubli töötaja» statuut on samuti täies mahus leitavad VIROL-i kodulehel.

Auhinna «Aasta ettevõte» nominendid valib omavalitsuste liit, auhinna saaja otsustab komisjon, kuhu kuuluvad Virumaa Teataja peatoimetaja, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juht Einar Vallbaum ja mulluse võitja esindaja, samuti on koostööpartnerina panustamas Mõdrikul tegutsev Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituut, kelle esindaja osaleb komisjoni töös.

Aasta toote või teenuse väljaselgitamiseks valib komisjon kuni kümme nominenti ja võitja selgub komisjoni otsusel. Parim toidutoode valitakse Virumaa Teataja veebilehel korraldataval rahvahääletusel.

Tagasi üles