Süvenev kriis koolis on klassitäie vanemaid mässama pannud (6)

Copy
Rakvere Vabaduse kooli juhtkond ei leia, et nad oleksid kujunenud olukorras midagi tegemata jätnud. Pildil Vabaduse kooli peahoone.
Rakvere Vabaduse kooli juhtkond ei leia, et nad oleksid kujunenud olukorras midagi tegemata jätnud. Pildil Vabaduse kooli peahoone. Foto: Marianne Loorents

Poole aasta eest seisid Rakvere Vabaduse kooli ühe klassi lastevanemad äkitselt silmitsi tõsiasjaga, et nende lapsi hakkab õpetama ettevalmistuseta ja vajaliku hariduseta õpetaja.

Vanematel on pahameeleks rohkem kui üks põhjus: neile on segaseks jäänud viis, kuidas sünnituspuhkusele siirdunud õpetaja asemele uus leiti, rahutuks teeb tema puuduv kvalifikatsioon, lisaks vihastab neid kooli juhtkonna jäikus ning tegutsemise tulemusetus, mis on järgnenud vanemate pingutustele olukorda parandada. 

Kolm lapsevanemat (nimed toimetusele teada – M. L.) pöördusid Virumaa Teataja toimetusse, et tekkinud situatsioon avalikkuse ette tuua. "Nüüd on jäänud meile veel kaks õlekõrt: pöörduda ministeeriumi ja õiguskantsleri poole," sõnas üks lapsevanem.

Tagasi üles