Baltoscandal ja rannavolle tõid Lääne-Viru turismistatistikasse petlikud arvud

Copy
Rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal meelitab igal toimumisaastal Rakverre ka hulgaliselt välismaalasi.
Rahvusvaheline teatrifestival Baltoscandal meelitab igal toimumisaastal Rakverre ka hulgaliselt välismaalasi. Foto: Marianne Loorents

Kui lähtuda kuivast statistikast, siis võiks ju käsi plaksutada – alates mullu juulist kuni tänavu juulini külastas Lääne-Virumaad 43 protsenti välisturiste rohkem kui eelmisel samal ajavahemikul. Paraku on ilmselt tegemist anomaaliaga, mille põhjustasid ühel ja samal nädalal toimunud Baltoscandal ja rannavolle MK-etapp Rakveres.

Tänavu juuli alguses kostis kurtmist, et Rakveres ei saagi suuri rahvusvahelisi üritusi korraldada, sest ööbimiskohti napib. Majutusärimehed aga uusi hotelle ehitama ei tõtta, sest nad annavad endale väga selgelt aru, et kaks suursündmust olid ühekordsed projektid ja järgmisel suvel võivad arvud olla hoopis teised. "See on väga selge näide, mida tähendavad linna ja selle majanduse jaoks üks-kaks rahvusvahelist üritust," märkis Aqva hotelli tegevjuht Roman Kusma.

Kui 2023. aasta juunis majutati Lääne-Virumaal 2375 välisturisti ja juulis 3124, siis tänavu suvel vastavalt 3032 ja 4476. Ülejäänud kuudel jäi välisturistide majutuste hulk sisuliselt samaks, mõnel kuul ööbis meie maakonnas aasta varem isegi rohkem välismaalasi kui tänavu. Näiteks aprillis olid need arvud 1234 ja 914 mulluse kasuks.

Tagasi üles