Ühe ajastu lõpp: meistriliigast taandunud Tapa Käsipalliklubi püssi põõsasse ei heida

Copy
Tapa käsipallurid alustavad tuleval hooajal esiliigas peatreener Aron Jaanise käe all.
Tapa käsipallurid alustavad tuleval hooajal esiliigas peatreener Aron Jaanise käe all. Foto: Elmo Riig

Kohe algav saalihooaeg tuleb Lääne-Virumaal teisiti. Tapa Valla Spordikool / SK Tapa käsipallurite loobumise järel pole maakonnas ühtki meeste pallivõistkonda, kes mängiks riigi tugevaimas sarjas. Ka Tapa käsipallurite puhul on tegu pretsedenditu olukorraga, sest 30-aastase meistriliigaperioodi järel alustatakse hooaega esimest korda esiliigas.

Legendaarne treener Elmu Koppelmann tegi kevadel spordiga lõpparve ja ohjad võttis üle Aron Jaanis, kes pikemas perspektiivis loodab taas Tapa tiimi meistriliiga tasemele tõsta. Hoolimata sellest, et möödunud aasta võistkonna enamik mängijaid läks parematele jahimaadele, on esiliigas sihiks võetud oma noorte toel vähemalt play-off‘i pääseda.

"Eks ma selle peale olen mõelnud, kas me oleme oma asjadega nii kaugel, et kõik, mis on Tallinnast ja Tartust eemal, vaikselt hääbuvadki," rääkis peatreener Aron Jaanis. Ta tõdes, et noored liiguvad edasi tõmbekeskustesse ja kohalikul tasandil on neid ääretult keeruline kinni hoida. "Täna mängivad viis meie kasvandikku väljas ja otse loomulikult nende jaoks on see kõva samm edasi. Kui üritasin meistriiga jaoks satsi kokku panna, siis poisid ütlesid väga ilusti – küsimus ei ole rahas, vaid selles, kuidas trennis käia ja mis sarju mängime. Kui praegu nad saavad eurosarja, Balti ja Eesti liiga mänge, siis meie oleks teoreetiliselt mänginud ainult kohalikku liigat." See oleks tähendanud viie võistkonnaga omavahel pusimist ja Jaanis tõdes, et see pole mängijatele huvitav ega loo perspektiivi.

Tagasi üles