Lääne-Virumaa päästjad saavad elupäästja medali

Copy
Vaprad virulased saavad päästeameti medali.
Vaprad virulased saavad päästeameti medali. Foto: Toomas Huik

Teisipäeval, 17. septembril kell 13 annavad siseminister Lauri Läänemets ja päästeameti peadirektor Margo Klaos Kaja kultuurikeskuses tunnustusena üle päästeteenistuse aumärgid. Aumärgiga tunnustatakse 125 inimest, Läänevirulastele antakse neli medalit.

Päästeteenistuse medali keerukatel päästetöödel ülesnäidatud vapruse eest või teenete eest päästealal saavad Tapa komando endine meeskonnavanem Aivar Veebel ja Väike-Maarja komando endine päästja Tiit Riispere. Märkimisväärse panuse eest vabatahtliku pääste arendamisel ja järjepidevuse hoidmisel saab päästeteenistuse hõberisti Tamsalu vabatahtliku päästekomando päästja Aare Allik. 

Elupäästja medali pälvisid Toomas Stroo ja Karin Viitmaa. Stroo on Rakvere komando päästja, kes saab elupäästja II klassi medali, mis antakse tunnustusena inimeste elu päästmisel ilmutatud vapruse ning kangelaslikkuse eest teistkordsel elupäästmisel. Karin Viitmaa on ühisvalveteenistuses aktiivselt kaasa lööv vabatahtlik ja Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo instruktor ning tema pälvib elupäästja III klassi medali esmakordse elupäästmise eest.

Möödunud aasta 26. detsembri varahommikul kiirustasid Rakvere komando päästjad Viru-Jaagupi alevikku, kus põles kortermaja trepikojas elektrikilp. Trepikoda oli paksu suitsu täis ja inimesed oma korterites lõksus. Esimese korruse korteri aknalt päästeti ema koos lapsega, teise korruse korteritest toodi päästekapuutsi kasutades välja mees ja naine. Tänu Toomas Stroo ja Karin Viitmaa ennastsalgavale tegevusele päästeti kaks inimest. 

Stroo sai esimese elupäästja medali 2008. aastal, kui aitas koos paarimehega Inju külas põlevast korterist välja tuua inimese.

Tagasi üles