Nädala kaja: rahvusringhäälingu ämber tegi tõredaks

Copy
Kevin Volter.
Kevin Volter. Foto: Ain Liiva

Üleeile tuli uudis, kuidas Eesti rannajalgpallikoondis keeldus euroliiga finaalturniiril kohtumast Valgevene võistkonnaga, sest ollakse üksmeelel, et Venemaa ja Valgevene sportlased ei kuulu praegusel hetkel rahvusvahelisele spordiareenile. Igati kiiduväärt tegevus!

Vutihuvilisena sättisin minagi pühapäeval end teleekraani ette, et vaadata Eesti ja Rootsi koondiste Rahvuste liiga alagrupiturniiri mängu, mida seekord kanti üle venekeelses ETV+ kanalis. Iseenesest ju polegi vahet, mis kanal mängu näitab, peaasi, et liikuv pilt koju kätte tuleb. Ja ega esmapilgul olnudki midagi kurta. Mängukommentaar oli eestikeelne ja esimesed 30 minutit oli ka mängupilt talutav.

Küll kriipis silma ekraanil olnud graafika, kus sulaselges vene keeles seisis прямой ефир ehk otsesaade. Eesti koondis, riigikeelsed kommentaatorid – aga väikest graafilist disaini me ära teha ei suuda. Eks ERR-i selgitused ole umbes sellised, et kuna ülekanne oli venekeelses kanalis ja paralleelselt venekeelse kommentaariga, siis polnud võimalik ekraanigraafikat muuta. Aga vaat mind häiris ja poolajapausil lükkasin mina televiisori kinni.

Spordis oleme maakondlikult jõudnud nüüd olukorda, kus meil ühtki meeste võistkonda riigi kõrgeimal tasemel enam ei mängi. 30 aastat meistriliiga tasemel käsipalli Tapal on jõudnud seisu, kus algaval hooajal alustatakse esiliigast. Paratamatu on see, et noored valivad ühel hetkel tõmbekeskused ja väiksed kohad jäävad tühjaks. Nii on ka entusiasmi täis treenerid ühel hetkel lõhkise küna ees: mängida tahaks, aga pole kedagi platsile panna. Samas on positiivne et Tapa valla spordikoolis pole püssi põõsasse visatud ja läbi raskuste aetakse oma asja edasi. Kes teab, ehk üllatab mõni võimaluse saav noormängija ja tõuseb suurenenud mänguaja toel tippu, sest Tapalt on käsipallureid tulnud ja tuleb edaspidigi.

Võistkonnasport neelab suure summa raha. Näiteks selleks, et meistriliiga tasemel üks käsipallihooaeg kaasa teha, on vaja umbes 100 000 eurot. Loodetavasti mõni ettevõtja leiab võimaluse, et Tapa meestele esiliiga jaoks raha anda.

Tagasi üles