Toomas Kaskmann ja tema värvikas aegruum

Copy
Toomas Kaskmanni maal «Reaktor» on pühendatud Marie Curie’le.
Toomas Kaskmanni maal «Reaktor» on pühendatud Marie Curie’le. Foto: Inna Grünfeldt

Toomas Kaskmanni näitus «Aegruum» Rakvere Mullistuudios loob vaatajale võimalusi süüvimiseks realistlikesse piltidesse, samas meelitab mõtisklema abstraktsete teoste üle ning rakendama fantaasiat, leidmaks värvimängust kujundeid ja tähendusi. Toomas Kaskmann mainis, et on kunstnik, kes ei tea ette, mida järgmisel päeval tegema hakkab, ning näitus annab ülevaate tema mitmekesisest loometegevusest.

«Aegruum on selline mõiste, kuhu mahub nii palju, mida ei saagi hoomata,» sõnas Toomas Kaskmann. «Seal pole kindlat temaatikat. Näitusel on abstraktseid ja reaalseid asju, varieerub, mis on kujuteldav, kus saab inimene kasutada fantaasiat ja nuputada, ja seda, mis on üheselt mõistetav,» selgitas kunstnik näituse «Aegruum» kontseptsiooni.

«Mul on siin üks maal «Reaktor», mis on pühendatud tuumafüüsikule Marie Curie’le. Pildil on selline energeetiline liikumine. See pilt mängib valgusega. Iga valgusega tuleb erinevaid asju esile. Kui valguse ära keerad, siis tõmbab pilt ennast kinni,» tutvustas kunstnik ühte põnevat teost.

Tagasi üles