Rakvere igatseb kaasaegset, ruumikat ja funktsionaalset raamatukogu (1)

Copy
1911. aastal ehitas Rakvere Eesti Hariduse Selts praeguse raamatukogu asukohale kahekorruselise koolimaja, kus 1912. aastal avati ka raamatukogu.
1911. aastal ehitas Rakvere Eesti Hariduse Selts praeguse raamatukogu asukohale kahekorruselise koolimaja, kus 1912. aastal avati ka raamatukogu. Foto: Virumaa Teataja

Nagu lähemal uurimisel selgus, pole tänapäevane raamatukogu koht, kus pelgalt raamatuid laenutatakse. Lääne-Virumaa keskraamatukogu kollektiiv ja Rakvere linnavalitsus on ühel meelel, et linnal on vaja raamatukogu teenuste osutamiseks ja arendamiseks nüüdisaegseid ruume, sest olemasolevad on oma võimalused ammendanud.

"Ma tean, mis meie praegustel ruumidel viga on," ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg. "Olgugi et meie praeguses majas on lift olemas, siis neljal korrusel on lugejate liikumine keeruline ja riiulite paigutus liialt kammitsetud. Tänapäeva moodsad raamatukogud on valdavalt ühel tasapinnal ja see pind on palju loogilisemalt üles ehitatud."

Lisaks eelpool nimetatule on Õunapuu-Seidelbergi sõnul suur vajadus ka õppimise ja töötamise ruumide järele. Momendil on Rakveres asuvas raamatukogus üks individuaal- ja üks rühmaruum. Direktori sõnul võiks individuaalruume olla kolm-neli ja rühmaruume kaks-kolm.

Tagasi üles