Liitlassõdurid lasid arvete klaarimiseks käiku rusikad

Copy
Kaklusele reageerisid sõjaväepolitseinikud ja kaks tavapatrulli.
Kaklusele reageerisid sõjaväepolitseinikud ja kaks tavapatrulli. Foto: Erakogu/Kristjan Teedema/Kollaaž

Laupäeva õhtul läks Tapa linnas kakluseks, osalisteks olid Briti ja Prantsuse liitlassõdurid. Pealtnägija sõnul olid tüliõunaks kohalikud neiud, kellele vaba aega veetnud sõdurid jooke välja tegid, aga ühel hetkel hakati ilmselt segaste armusuhete lahendamiseks kasutama vägivalda.

Tapa kesklinnas asuva Roger Resto söögikoha esine oli laupäeva õhtul kella 20 paiku täis sõjaväepolitseinikke. Lisaks assisteerisid neid kaks politsei- ja piirivalveameti patrulli. Söögikohas viibinud kohaliku elaniku sõnul oli baar rahvast täis ja pealtnäha saadi hästi läbi, kuid ühel hetkel läks mäsuks. "Ilmselt ei suutnud sõdurid omavahel ära jagada kohalikke näitsikuid ja nii kakluseks läkski," ütles anonüümsust palunud baarikülastaja.

Igatahes oli üsna kiirelt kohal mitu sõjaväepolitsei salka, lausa kolme sõidukiga, kes kaklejaid lahutama asusid. Lisaks neile oli väljakutse saanud ka Eesti politsei, kes saabus kohale kahe autoga. "Meie saabudes oli sõjaväepolitsei juba kohal ja nemad tegelesid selle sündmusega," kommenteeris PPA pressiesindaja Pirjo Neissaar.

Tagasi üles