Kaitseliitlased rabasid nädalavahetusel mitmel rindel

Copy
Kodutütred said heita pilgu miinipildujameeskonna argipäeva.
Kodutütred said heita pilgu miinipildujameeskonna argipäeva. Foto: Viru malev

Möödunud nädalavahetusel olid Kaitseliidu Viru maleva maakaitsekompanii liikmed väljas suurte jõududega. Kes oli Rutjal laskeharjutusel, kes auto tüübiõppes raskesti läbitaval maastikul kogemusi omandamas ning kes noortele miinipildurite eluolu tutvustamas.

Laupäevase Rutja õppeväljakul peetud laskeharjutusega samal ajal toimus 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus auto tüübiõpe, kuna väljaõppe ja õppuste raames tuleb osata kasutada erinevaid sõiduvahendeid.

Enne maastikule minekut korrati klassiruumis baasteadmised üle ja prooviti erinevate takistuste ületamist 1. jalaväebrigaadi harjutusalal. Peale seda siirduti nõudlikumale maastikule. Nii mõnigi küngas või põhjatute lompide kaskaad tundus esmapilgul läbimatu, kuid õppepäeva lõpuks said osalenud selgeks, mil viisil on neid kõige mõistlikum läbida.

Pühapäeval käsid maakaitsekompanii miinipildurid aga kodutütarde Viru ringkonna Tapa rühma laagris, et tutvustada neile oma eriala. "Oli väga põnev hommik, saime noortega vestelda mitte ainult miinipildujatest, vaid ka lihtsalt elust ja olust," lausus Viru maleva maakaitsekompanii miinipildujarühma rühmaülem vanemseersant Ergo Rebane.

"Oli põnev kuulata nende endi mõtteid, kuidas nemad Kaitseliitu näevad ja organisatsiooni tegemistesse suhtuvad. Näitasime neile omalt poolt miinipildujarühmas kasutatavaid erinevaid seadmeid. Tragimad tüdrukud proovisid lõpuks ise miinipilduja detailid kokku pakkida ja kasti tagasi asetada. Väikese juhendamisega õnnestus see neil päris hästi. Suur tänu Ahti ja Reelika Valdmetsale ning Aare Palmsalule toreda võimaluse eest oma eriala tutvustada," ütles Ergo Rebane.

Maastikul pole teps mitte lihtne liigelda. Maleva kaitseliitlased õppisid nippe Tapal.
Maastikul pole teps mitte lihtne liigelda. Maleva kaitseliitlased õppisid nippe Tapal. Foto: Viru Malev
Tagasi üles