Juristina tegutsenud Jaan Nurk tunnistati petuskeemi kasutamises esialgu süüdi

Copy
Süüdi tunnistatud Jaan Nurk (paremal) Rakvere kohtumaja saalis koos oma kaitsja Ahto Sirendiga.
Süüdi tunnistatud Jaan Nurk (paremal) Rakvere kohtumaja saalis koos oma kaitsja Ahto Sirendiga. Foto: Siim Mihailov

Pensionärist jurist Jaan Nurk mõisteti 9. septembril Rakvere kohtumajas esialgu süüdi omastamises, kelmuses ja karistuse kandmisest kõrvalehoidmises. Süüdi tunnistatud Nurk tekitas napi nelja aasta jooksul 104 000 euro suuruse kahju, mis tuleb nüüd kinni maksta. Kuidas see toimub, pole veel selge.

Tänavu 19. veebruaril astus kohtupinki juristina tegutsenud Jaan Nurk. Varem Venemaal türmis istunud endine Haljala autoremonditöökoja juht on õigusabi osutamisega tegelenud pea 30 aastat. Kättesaadavatest andmetest paistab, et Nurga eluviis muutus millalgi 2019. aasta paiku, kui tal võisid tekkida finantsraskused. Kohtus ette loetud süüdistuses oli pea 20 kuriteoepisoodi ja prokurör käsitles neid ühekaupa. Ristküsitluseks kulus kaks täispikka päeva. Nurka ja tema ettevõtet süüdistati omastamises, kelmuses ja karistuse kandmisest kõrvalehoidmises. Tekitatud kahju kogusuurus oli üle 104 000 euro.

Nurka kaitsnud advokaat Ahto Sirendi nentis ühel kohtuistungil, et pettust toimunud pole, ja küsis, miks seda asja üldse kriminaalseadustiku alusel menetletakse. "Tegemist on tsiviilvahekorraga. Nurk võttis laenu ja lubas tagasi maksta. Jah, ta pole siiani maksnud, kuid tagasinõudmine peaks toimuma ikkagi tsiviilasja raames," kõneles Sirendi.

Tagasi üles