Minister kingib maal elamise päeva puhul Uhtna uusasukatele leivapätsi

Copy
Uhtnas käib vilgas külaelu ja tänu uusarendusele on sinna ka uusi peresid kolinud.
Uhtnas käib vilgas külaelu ja tänu uusarendusele on sinna ka uusi peresid kolinud. Foto: Ain Liiva

Laupäeval toimub Eestis kuues maal elamise päev. Uhtnas, kuhu on koondunud Rakvere valla maal elamise päeva üritused, kostitab uusi maaelanikke soola-leivaga regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman.

"Ministeeriumis töötatakse iga päev selle nimel, et inimestel oleks kõikjal Eestis hea elada," vahendas Rakvere valla sotsiaalmeedia ministri sõnu. "Maal elamise päev annab kinnitust, et ka elu maal on võimalik. Unistada tuleb suurelt ja minu ideaalis elab peagi maapiirkondades vähemalt pool Eesti elanikest!"

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak rääkis, et ükski asi ei sünni üleöö. "Oleme järjepidevalt maal elamise päeval osalenud ja strateegiliselt tegutsenud selle nimel, et meie valla kõikides piirkondades oleks hea elada," lausus ta. "Oleme oma valda tutvustanud ning nüüd saame rõõmu tunda, et meil on uusi peresid ja ka need, kes siin jätkuvalt elavad, on tegusad ja eeskujulikud kogukonna liikmed."

Tänu Rakvere valla Uhtna aleviku Linnukaare uusarendusele on sinna kolinud seitse uut perekonda. "Sellele projektile on olnud suur rõõm vallaga kaasa aidata ja tervitada meie piirkonnas nii paljusid uusi peresid," märkis Nõlvak.

Maale elama kolinud peredele küpsetatakse tänavuseks maal elamise päevaks kingituseks leivapätsid, mille vallajuhid oma koduvaldadesse peredele viivad ja üle annavad. Uhtnas osaleb tseremoonial ka minister Piret Hartman.

Maal elamise päeval toimub Uhtnas ka väike laat, kus Uhtna kooli pere müüb isetehtud tooteid ja suupisteid. Laada tulu läheb koolile ja Tallinna loomaaia surikaatide vaderiks hakkamiseks.

Tagasi üles