Ida-Eesti kriisikomisjon tutvustas sotsiaalvaldkonna kriisiks valmisolekut

Copy
Ida-Eesti kriisikomisjoni esimees on Ida päästekeskuse juht Janar Kärner.
Ida-Eesti kriisikomisjoni esimees on Ida päästekeskuse juht Janar Kärner. Foto: Marianne Loorents

Kolmapäeval tutvustati Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni korralisel istungi Ida- ja Lääne-Virumaa kõigi omavalitsuste ja regiooni riigiasutuste esindajatele sotsiaalvaldkonna kriisiks valmisolekut, riigi elektrivarustuskindlust ja tulevast õppust.

"Kriiside ennetamine ja kriisiks valmisoleku loomisega tuleb tegeleda enne, kui kriis kohal on. Järgmine kriis tuleb kindlasti, kuid me ei tea, millal ja milline," rõhutas kriisikomisjoni esimees, Ida päästekeskuse juht Janar Kärner.

Kriisikomisjoni peamine ülesanne on koordineerida asutuste tegevusi hädaolukordade ennetamisel ja nendeks valmistumisel ning elutähtsate teenuste toimepidevuse tagamisel kohalikus omavalitsuses, maakonnas, regioonis või üle riigi.

Kriiside reguleerimisega tegeletakse Eestis kahel tasandil: regionaalsel (neli regionaalset kriisikomisjoni) ja kohalikul tasandil (kohaliku omavalitsuse kriisikomisjonid). Eestis on neli regionaalset kriisikomisjoni, mida juhivad vastava regiooni päästekeskuse juhid. Kui tavaolukorras kogunesid regionaalsed kriisikomisjonid neljal korral aastas, siis koroonapandeemia tõttu toimusid kriisikomisjonide erakorralised istungid peaaegu igal nädalal.

Tagasi üles