Rakvere vald kaotas haridusreformi järel osa õpilasi linnakoolidele

Copy
Lasila kooli suletud kolmandast kooliastmest ei jätkanud ükski õpilane haridusteed koduvalla koolis, vaid kõik eelistasid Rakvere linnas tegutsevaid õppeasutusi.
Lasila kooli suletud kolmandast kooliastmest ei jätkanud ükski õpilane haridusteed koduvalla koolis, vaid kõik eelistasid Rakvere linnas tegutsevaid õppeasutusi. Foto: Tairo Lutter

Rakvere valla koolireform ei andnud päris seda tulemust, mida oodati – Lasila ja Veltsi koolis suletud klasside õpilased ei hakanud käima mitte samuti vallale kuuluvas Sõmeru põhikoolis, vaid eelistasid hoopis Rakvere linnas asuvaid õppeasutusi.

Alates sellest õppeaastast ei tegutse Lasila põhikool ja Veltsi lasteaed-algkool enam iseseisvatena, vaid need on juriidiliselt liidetud Sõmeru põhikooliga ja nende juures olnud lasteaiarühmad Rakvere valla lasteaiaga Pääsusilm. Sõmeru kooli filiaalina jäi Lasilasse tegutsema 1.–6. klass; 7.–9. klass Lasilas ja algkooliklassid Veltsis suleti.

Koolireformi elluviijate üks lootusi oli, et suletud klassides käinud lapsed jätkavad oma haridusteed valla suurimas koolis Sõmerul, suurendades seeläbi ka viimase konkurentsivõimet. Paraku juhtus aga nii, nagu haridusreformi oponendid olid julgenud ennustada – nimetatud kahest koolist hakkas Sõmeru koolis käima vaid kaks last. Ülejäänud eelistasid Rakveres tegutsevaid õppeasutusi.

Tagasi üles