Kümme noortalunikku taotlesid toetust

Copy
Noore taluniku toetuse saajad selguvad detsembris.
Noore taluniku toetuse saajad selguvad detsembris. Foto: Signe Oidekivi

Kolmapäeval lõppes PRIA-s (põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet) põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse taotluste vastuvõtt. Lääne-Virumaalt laekus 10 taotlust kogusummas 999 000 eurot.

Üle Eesti esitas taotluse 124 noort ettevõtjat kogusummas üle 12 miljoni euro. PRIA arengutoetuste osakonna teenusejuht Katrin Märss ütles, et käesolev taotlusvoor oli lõppeva programmperioodi noore ettevõtja toetuse viimane voor ning oli väga populaarne.

"Võib öelda, et isegi üle ootuste populaarne, arvestades, et äriplaanis kirjeldatud tegevused tuleb taotlejal ellu viia vähem kui aastaga ehk hiljemalt 30. septembriks 2025. Oleme rõõmsad, et maal juba on ja sinna on ka tulemas noori inimesi, kellele on maaelu oluline, ning neil on ka ideid, kuidas maaelu arendada. Oleme neile vajadusel toeks, kui toetusperioodil peaks küsimusi tekkima," lisas Märss.

Toetuse maksimaalne suurus ühe taotleja kohta on 100 000 eurot Eesti maaelu arengukava 2014–2020 programmperioodil kokku. Lõppenud taotlusvooru eelarve on 3 miljonit eurot. Otsused toetuse määramise või mittemääramise kohta kinnitab PRIA hiljemalt 11. detsembriks.

Tagasi üles