Rakvere linnapea Andres Jaadla kirjutas Brüsselis alla linnapeade paktile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla (vasakul) ja Euroopa Komisjoni energiavolinik Andris Piebalgs pakti allakirjutamisel veebruaris.
Rakvere linnapea Andres Jaadla (vasakul) ja Euroopa Komisjoni energiavolinik Andris Piebalgs pakti allakirjutamisel veebruaris. Foto: Rakvere linn

Rakvere linnapea Andres Jaadla kirjutas Brüsselis alla linnapeade paktile, millega Euroopa linnad kohustuvad vähendama CO2 emissiooni enam kui 20% võrra.


Euroopa Parlamendi hoones toimunud allakirjutamistseremoonial osales üle 400 linna esindajad. Eesti linnadest ühines paktika ka Tallinn.

Vastavalt kokkuleppele peab iga linn koostama oma energiatõhususe kava, mis linnapea Andres Jaadla sõnul on Rakveres ka koostamisel.

Esialgse kava kohaselt muudetakse linna tänavalgustuse energiasäästlikumaks ning maakondlik ühistransport võiks suveperioodil kasutada biodiislit.

Samuti läheb AS Rakvere Soojus järk järgult gaasipõhiselt tootmiselt üle biomassi kasutamisele.

Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso tervitas linnapeade initsiatiivi ja rõhutas, et hoolimata praegusest majandusolukorrast on väga tähtis teha just praegu tegusid, mis teenivad pikemaajalisi eesmärke ja aitavad tulevikus kokku hoida.

Linnapeade pakti allkirjastamise tseremoonial esinesid sõnavõttudega ka Euroopa suurlinnade esindajad, Euroopa Komisjoni energiavolinik Andris Piebalgs ning Euroopa Investeerimispanga president Philippe Maystadt.

Energiakavaga paikapandud eesmärkide saavutamiseks on võimalik taotleda raha Euroopa Liidu erinevatest programmidest.

Rakvere on sellega juba algust teinud ja osaleb partnerina erinevates energiasäästule suunatud projektides.

Olulisemad neist on projekt "Säästa lülitiklõpsuga", mis on suunatud koolinoortele nende energiaalaste käitumismallide muutmiseks, ning UrbEnergy projekt, mille käigus linn töötab muuhulgas välja näidisprojektid linna kortermajadele elamute energiakadude vältimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles