Rongireisija kõne päästis hooldekodust kaduma läinud memme elu

Copy
Kuigi Lehtse juhtumi puhul ei olnud helistajal võimalik kannatanu juurde jääda, päästis tema kõne inimese elu. Pilt on illustreeriv.
Kuigi Lehtse juhtumi puhul ei olnud helistajal võimalik kannatanu juurde jääda, päästis tema kõne inimese elu. Pilt on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Eelmisel nädalal teatas politsei, et Tapa vallas asuvast hooldekodust on kaduma läinud vanem naisterahvas. 15-kraadine õhusoe ja terve öö möllanud äikesetorm kahandasid lootust teda elusana leida, kuid 24 tundi hiljem oli memm tänu rongis reisinud inimesele leitud. Elusa ja tervena.

Kuigi politsei asus kohe peale kadumisteate saamist naist ümbruskonnast otsima, ei andnud otsingud tulemust. Ööpäeva jagu tunde hiljem helises aga häirekeskuse telefon. "Laupäeva hommikul kell 7.57 sai häirekeskus teate rongireisijalt, kes märkas Lääne-Virumaal rongipeatuse läheduses maas lamavat vanemat naist," rääkis häirekeskuse Ida keskuse juht Mari-Liis Jaanipere. "Reisija jätkas teekonda rongis ja helistas hädaabinumbril 112. Rongi liikumise ja leviprobleemide tõttu oli päästekorraldajal keeruline kannatanu täpset asukohta määrata."

Häirekeskuse logistik saatis abi välja minutite jooksul ning suhtles nii helistaja kui ka kiirabibrigaadiga, et täpsustada abivajaja asukohta. Tänu päästekorraldaja, logistiku ja kiirabi koostööle ning rongireisija tähelepanelikkusele leiti naine üles mõni kilomeeter Lehtse jaamast lääne pool raskesti ligipääsetavas kohas, kuhu tavaliselt jalakäijad üldse ei satugi, sest tegu oli raudtee teenindusteega, kus liiguvad vaid taristut hooldavad autod.

Tagasi üles