Politseimuuseum sai enda kollektsiooni uue neljarattalise

Copy
2017. aastal valminud Mercedes-Benz Vito politseibussiga on patrullis käinud ka praegused politsei- ja piirivalveameti keskastmejuhid.
2017. aastal valminud Mercedes-Benz Vito politseibussiga on patrullis käinud ka praegused politsei- ja piirivalveameti keskastmejuhid. Foto: Siim Mihailov

Reedel jõudis Rakveres asuvasse politseimuuseumisse uus neljarattaline, mille kongis oli ka väike üllatus. Muuseum sai enda kogusse 2017. aasta Mercedes-Benzi mikrobussi, mis vahetab välja päevi näinud Fiat Ducato. Patrullmasina arestikambrist tulid välja kaks elektrilist tõukeratast, mis vajavad pisiremonti.

"See 2003. aastal valmistatud Fiat Ducato oli üks esimesi politseibusse, mille me 2013. aastal saime. Seni on ta meid hästi teeninud. Lapsed ja ka vanemad tegid tihti masina juures pilte. Ükskord lavastasid isa ja poeg pildi politseibussi kongist ja saatsid selle pereemale. Nalja on ikka saanud siin," jutustas politseimuuseumi direktor Andrus Eesmaa.

Paraku ei ole kõik juhtumised naljakad. Ühed poisid keerasid kokku korraliku käki, kui lasid ühe politseiauto salongi lahti tulekustuti. Eesmaa sõnul oli siis tükk tegu, et koerustüki tagajärgi likvideerida. Kuna muuseumitöötajatest ei näinud keegi juhtunut pealt, jäi täpne süüdlane tol korral välja selgitamata. Küll aga muudeti natuke muuseumi töökorraldust.

Tagasi üles