Ummistus tekitas viljakuivatis tulekahju (1)

Copy
Väike-Maarja vallas Kurtna külas võttis ummistuse tõttu tuld viljakuivati.
Väike-Maarja vallas Kurtna külas võttis ummistuse tõttu tuld viljakuivati. Foto: Siim Mihailov

Laupäeval peale kaheksat õhtul said päästjad väljakutse Väike-Maarja valda Kurtna külla, kus tuld oli võtnud viljakuivati.

Võivere Mõis OÜ juhatuse liige Rein Miller ütles, et tegemist oli õnneliku õnnetusega. "Olin laupäeval parasjagu ühel sündmusel, kui mind põlengust teavitati. Õnneks aitasid lähedased hädast välja ja asusid sündmuspaigal tegutsema," rääkis juba 14. aastat teraviljakasvatusega tegelev põllumees.

Tänavu on kuivatist läbi käinud umbes 1000 tonni teravilja ja põlengu alguse hetkel oli kuivatis eelviimane laar. Milleri sõnul algas põleng kuumutusšahtis, kuhu oli tekkinud ummistus. "Ma ei ole seda veel lahti lõiganud ja ma ei tea veel täpselt, mis pilt sealt vastu vaatab. Kahju ei ole õnneks väga suur, sest päevi näinud kuivati vajab niikuinii lähiajal asendust. Tulekahju tekitas pigem emotsionaalse trauma ja ei midagi muud," kõneles põllumees.

Laupäeval kella kaheksa paiku alanud põlengule reageerisid Väike-Maarja, Rakvere ja Roela komandod. Päästjatel ja kohalikel abistajatel oli pisut pusimist, et tulekoldele ligi saada, kuid viimaks see õnnestus ja põleng kustutati kolme tunniga.

Pühapäeval andis tulekahjust märku vaid poolemeetrise läbimõõduga ja tahmunud äärtega avaus plekist kuivati lõunapoolsel küljel.

Tagasi üles