Reservväelaste fondi toetuseks on müüdud üle poole miljoni digilaigus toote

Copy
Fondi on võimalik annetada kõigil kodanikel ja ettevõtetel ka otse.
Fondi on võimalik annetada kõigil kodanikel ja ettevõtetel ka otse. Foto: Elmo Riig

Kevadise reservväelaste nädala raames tõid mitmed Eesti ettevõtted turule erinevad kaitseväe digilaigus tooted, mida ostes saab igaüks toetada Eesti reservväelaste võitlusvõime tõstmist reservväelaste fondi kaudu. Tänaseks on müüdud üle poole miljoni erineva toote ning fondi on kogutud üle 50 000 euro.

Reservväelaste nädalat tähistati esimest korda tänavu kevadel, et tunnustada ja tõsta ühiskonnas esile reservväelasi. Lisaks toodetele, nagu näiteks jäätis, piim või vitamiinid,  pakkus enam kui 200 ettevõtet riigikaitsjatele soodustusi. Igalt müüdud digilaigus tootelt suunatakse osa reservväelast fondi. Lisaks on Coop Pank loonud Kaardiväe programmi, kust laekub reservväelaste fondi igalt kaardimakselt üks sent, pank lisab omalt poolt igale maksele veel ühe sendi juurde.

"Digilaigus toodete populaarsus turul peegeldab meie elanikkonna kõrget kaitsetahet ja valmidust toetada meie riigikaitsjaid. Tänu ettevõtetele saab anda oma panuse ka digilaigus jäätist süües või kaardiväe pangakaardiga makstes," sõnas kaitseministeeriumi kaitsetahte arendamise osakonna juhtaja Martin Reisner. 

Coop Panga juhatuse esimehe Margus Rinki sõnul on Coop Panga Kaardiväe programmiga liitunud ligi 3000 kaardiväelast ning iganädalaselt liitub programmiga ca 40 inimest, kelle jaoks on meie riigikaitsesse ja turvalisusesse panustamine oluline. "Turvatunne on ühiskonna normaalseks toimimiseks üks kõige olulisemaid väärtusi. Kui meil on turvatunne, siis inimesed unistavad paremast elust – püüdlevad parema tuleviku poole, õpivad ja arendavad ennast, kasvatavad lapsi, viivad edasi oma elujärge. Sarnaselt on ka ettevõtlusega – kui on turvaline keskkond, siis tehakse uusi investeerimisplaane, luuakse uusi töökohti, arendatakse uusi tooteid. Reservväelaste fondi kaudu on igal eestimaalasel võimalik anda oma panus meie turvatunde suurendamisse," lausus Rink.

Reservväelaste fondi kaudu toetatakse Eesti reservväelaste osalemist pikaajalises väljaõppes, erivarustuse hankimist ja reservväelaste ühtekuuluvuse arendamist ning tunnustatakse parimaid reservväelasi ja reservüksusi.

Tagasi üles