Tarvanpää tutvustas Hollandis Eesti rahvatantsu

Copy
Tarvanpää vanem segarühm esinemas De Krekkeli folkloorifestivalil.
Tarvanpää vanem segarühm esinemas De Krekkeli folkloorifestivalil. Foto: Jan Kranenberg

Tarvanpää vanem segarühm käis 12.–16. septembril Hollandis Enschede linnas külas sõprusrühmal De Krekkel. Reisi kulminatsiooniks oli esinemine samuti De Krekkeli nime kandval folkloorifestivalil. De Krekkeli esinemist näeb peagi ka Rakveres.

Sõprus Enschede linnas asuva De Krekkeli kollektiiviga on kestnud enam kui 20 aastat. Kust see täpselt alguse sai, ei mäletata, kuid seekordne oli rahvatantsuansamblil Tarvanpää kolmas käik Enschede linna oma heade tuttavate juurde.

160 000 elanikuga Enschede linn on Ida-Hollandi suurim, ent mõjub oma mõnusa rahuliku atmosfääri ja kauni vanalinnaga meeldivalt rahulikult. 2025. aastal 700-aastaseks saamist tähistavas linnas on ka ülikool. Esinemiste kõrvalt jõuti tutvuda kohaliku eluolu ja kultuuriga, näiteks külastada 1930. aastal valminud Enschede linnavalitsust, mis vaimustas oma stiilse ja iga pisimagi detailini läbimõeldud interjööriga.

Reisi peamiseks eesmärgiks olid loomulikult esinemised: laupäeval esineti kohalikus vanadekodus, pühapäeval toimus muusika- ja folkloorifestival, kus lisaks Tarvanpääle Eestist ja De Krekkelile Hollandist osales kohalik puhkpilliorkester ja Saksamaalt pärit Portugali tantsurühm.

Reisi käigus said Tarvanpää tantsijad õppida ka mõningaid Hollandi tantse ning proovida puukingades tantsimist, mis kõigile üllatuseks polnudki nii ebamugav, kui vaadates võis tunduda.

Loodetavasti saab De Krekkelit peagi ka Rakveres kohata. Seniks on Hollandi rahvatantsudega võimalik esimest tutvust teha sel reedel kell 19 kultuurikeskuses toimuval Tarvanpää tantsuklubi tantsuõhtul, kus Näppepildurite eestvedamisel saab proovida nii Eesti kui ka Hollandi tantse.

Tagasi üles