Tüdrukud käivad Tamsalus usinalt lasketrennis

Copy
Treener Jaanus Raidlo juhendab Helina Petersoni, kuidas lasta Hämmerli õhupüssist. Petersoni kõrval seisavad Sigrid Neeme, Emili Uudeküll ja Aleksanda Varts, peos Feinwerkbau õhupüstolid.
Treener Jaanus Raidlo juhendab Helina Petersoni, kuidas lasta Hämmerli õhupüssist. Petersoni kõrval seisavad Sigrid Neeme, Emili Uudeküll ja Aleksanda Varts, peos Feinwerkbau õhupüstolid. Foto: Andres Tohver

Viimased kuus aastat on Tamsalu koolis tegutsenud laskering riigikaitseõpetaja Jaanus Raidlo juhendamisel. Seal käivad põhikooli õpilased alates 5. klassist. Korraga harjutatakse kätt kaks tundi järjest. Algajatega proovitakse õhkrelvi, edasijõudnutega juba ka tulirelvi.

Raidlo üks tuntumaid õpilasi on Jaanus Laidus, kes kahe aasta eest võitis Eesti noorte meistrivõistlused õhupüstoli harjutuses. Praeguseks täisealine noormees on auhinnalisi kohti noppinud ka rahvusvahelistelt võistlustelt.

Võiks arvata, et peamised laskespordihuvilised on poisid, aga võta näpust. «Tegelikult mul on rohkem tüdrukud praegu. Poisse polegi veel tulnud sellel sügisel,» rääkis Raidlo.

Tagasi üles