Politseimuuseum kaasas õppeprogrammi asitõendi, milleks on sõelapõhjaks lastud Žiguli

Copy
Nüüdseks on auklikuks lastud Žiguli ümber loodud tõetruu kuriteopaik, millele lisatakse lähiajal asitõendeid.
Nüüdseks on auklikuks lastud Žiguli ümber loodud tõetruu kuriteopaik, millele lisatakse lähiajal asitõendeid. Foto: Evelin Sammel

Tunamullu mais veeres Eesti politseimuuseumi hoovi kurva saatusega auto, mis tekitas vastakaid tundeid ka muuseumitöötajates endis. Politseimuuseumi direktor nägi sõelapõhjaks lastud VAZ-2106-s pigem võimalust kui takistust, sest tegemist on näitlikustava õppevahendiga, mille abil külastajatele ballistikat õpetada.

2020. aasta suvel rullusid Lihula lähedal lahti traagilised sündmused, mis oleks pärit justkui mõnest Hollywoodi kassahitist. Paraku leidsid need aset päriselus ja nendes hukkus kaks inimest. Järelevalveametnikud revideerisid seepeale hoolega õigusruumi ja tavapraktikat ning peamine küsimus oli see, kas relvalubasid väljastatakse soovijatele liiga kergel käel.

97 kuulitabamust saanud Žiguli võeti peale kuritööd Pärnus asitõendina hoiule ja uuriti põhjalikult läbi. Kui illegaalsed ja konfiskeeritud asjad lähevad peale kohtuotsuse väljakuulutamist tavaliselt hävitamisele, siis legaalne vallasvara tagastatakse omanikule. Sõelapõhjaks lastud Žigulid omanik endale ei tahtnud ja soovis selle hoopis annetada Rakveres asuvale politseimuuseumile õppevahendiks.

Tagasi üles