Põhjakonn Väliköögis valmib sõduritele igaks söögikorraks tonni jagu kõhutäidet

Copy

Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna suurõppus Põhjakonn käib keskpolügoonil täie hooga. Sügisese õppuse peaeesmärgiks on uute relvade tundmaõppimine ning et vabatahtlikud saaksid nendega ka praktilise kogemuse. "Jutumärkides saab öelda, et vunts saab püssirohu maiguliseks," tõdes maakaitseringkonna, Viru ja Alutaguse maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu.

Põhjakonn on metsades müdistanud juba 2009. aastast ja viimasel ajal lausa kaks korda aastas. Kevadel toimunud õppusel keskenduti rohkem taktikalistele tegevustele maastikul, aga seekord viiakse läbi nii öiseid kui päevaseid lahinglaskmisi teravmoonaga.

"Ilmselgelt on see üksusele tõsine proovikivi ja vabatahtlikud saavad nüüd aru, milline kompanii positsioon kaitses välja näeb," kõneles Jaanus Ainsalu. Kogu elu-olu ongi koondunud kaevikutesse, kust vabatahtlikud vahepeal välja ei tule. "Haavatute väljavedu, laskemoona ja toidu täiendamine toimub kaevikuliinis. See on hea testimise koht, et aru saada, kus me praegu omadega oleme ja kuhu minema peame."

Tagasi üles