Kunda mees pälvis aasta disaineri auhinna

Copy
Aimur Takk disainiauhindade galal aasta disaineri auhinda vastu võtmas.
Aimur Takk disainiauhindade galal aasta disaineri auhinda vastu võtmas. Foto: Eero Vabamägi

20. septembril jagati seitsmendat korda Eesti disainiauhindu. Auhinnagala toimus Fotografiskas. Kundast pärit Aimur Takk valiti graafilise ja meediadisaini kategoorias Art Directors Club of Estonia aasta disaineriks.

Disainiauhindade konkursile laekus rekordiliselt 370 tööd. Tänavu anti auhinnad välja 25 kategoorias. Takile oli see juba teiseks tunnustuseks konkursil Eesti Disainiauhinnad. Tänavu võitis ta lisaks aasta disaineri auhinnale oma tööga Circular material? kuldmedali graafilise kommunikatsiooni kategoorias (graafiline disainer ja fotode autor) ja Väikese Idu auhinna elumuutva disaini kategoorias, tööga Maast linnaks (graafiline disainer). 

2017. aastal sai toonane Eesti kunstiakadeemia graafilise disaini tudeng tüpograafia kategoorias kuld­auhinna kirjatüübi eest, mille ta oli disaininud spetsiaalselt 30 aasta juubelit tähistanud ERKI moesõu visuaalse identiteedi tarvis. 

Tänavuste laureaatide tööd on välja pandud Tallinnas Uue Turu platsil. Iga kahe aasta tagant toimuvat konkurssi Eesti Disainiauhinnad korraldab Eesti disainikeskus koos Eesti Disainerite Liidu, ADC*Estonia, Teenusmajanduse Koja ja Eesti kunstiakadeemiaga.

Tagasi üles