Rakvere linnavolikogu kehtestas OG Elektra ärikeskuse detailplaneeringu

Copy
OG Elektra omanik Oleg Gross (sinises) selgitas volikogu liikmetele, et pärast seda, kui volikogu detailplaneeringu ilma lisatingimusi esitamata algatas, tegutses tema edasi heas usus.
OG Elektra omanik Oleg Gross (sinises) selgitas volikogu liikmetele, et pärast seda, kui volikogu detailplaneeringu ilma lisatingimusi esitamata algatas, tegutses tema edasi heas usus. Foto: Ain Liiva

Rakvere linnavolikogu kehtestas suure poolthäälte hulgaga OG Elektra ärikeskuse detailplaneeringu. Selle poolt oli 15 ja vastu kaks saadikut, kolm saadikut jäid erapooletuks.

Siiski ei tähenda äsjane otsus, et OG Elektra hakkab lähiajal ärikeskust ehitama. Istungil külalisena viibinud ettevõtte omanik Oleg Gross andis taas mõista, et muutunud olukorras –​ esialgsete kavade kohaselt loodeti planeering kehtestada aprillis või hiljemalt mais –​ on ettevõte muutnud oma investeeringute kava ja kõigepealt arendab OG Elektra avamisvalmiks Viljandi spaa. Milline on edasine ajakava, seda Gross ei täpsustanud, kuid andis mõista, et kuna aega nüüd on, võivad tulla ärikeskuse projekti ka muudatused.

Detailplaneeringut tutvustanud Rakvere abilinnapea Kert Karus rääkis pikalt teemal, kas detailplaneeringule oleks pidanud kehtestama arhitektuurivõistluse ja millised olid ning on kellegi volitused. Ta selgitas, et linna üldplaneeringu põhjal ei pidanud kõnealusele projektile võistlust korraldama, kuigi soovi korral oleks selle saanud teha. "Nõudeid planeeringule saate selle algatamisel ainult teie esitada ja anda nendega arendajale selgeid signaale ning juhiseid" pöördus ta volikogu poole. "Tagantjärgi ei saa juhiseid seada. Linnaruumi kavandamist saab suunata ainult linnavõim –​ volikogu ja valitsus. Keegi teine ei saa öelda, et tehke nii või teisiti," vihjas ta Arhitektide Liidust tulnud hinnangule, mis jõudis avalikkuse ette alles pärast planeeringu vastuvõtmist ja avalikustamist ehk pärast eelviimast sammu pikas protsessis.

Tagasi üles