Rakvere linn astub samme kahe tänava ümbernimetamiseks

Copy
Rakvere linnavolikogu istung valges saalis.
Rakvere linnavolikogu istung valges saalis. Foto: Siim Mihailov

Rakvere linnavolikogu astus kolmapäeval toimunud istungiga sammu edasi Kastani puiestee ja Võimla tänava ümbernimetamise protsessis. Volinikud andsid esialgse heakskiidu Kastani puiestee ümbernimetamiseks Jaan Poska puiesteeks. Võimla tänav võib tulevikus kandma hakata Ott Arderi nime.

Rakvere linnavolikogu päevakorras oli Kastani puiestee nimetamine Jaan Poska puiesteeks ja Võimla tänava nimetamine Hariduse tänavaks. Kohapeal sündinud arutelu käigus selgus, et kümmekond aastat tagasi oli Üllar Saaremäe esimest korda välja käinud idee, et Rakvere linnas võiks olla armastatud luuletaja ja paljude laulusõnade autori Ott Arderi nimeline tänav. Toona mõte laiemat kandepinda ei saanud, aga vahepeal on Saaremäe leidnud enda mõttele ühe toetaja –linnavolinik Heli Kirsi. Ajaloolane põhjendas volikogule põhjalikult, miks Võimla tänav võiks edaspidi kanda just Ott Arderi nime.

Arutelu tekkis ka Kastani puiestee ümbernimetamise üle. Mitmel puhul toodi esile, et nõukogude võim on teatavas osas meie ajaloolise mälu kustutanud ning see tuleks ikkagi eestluse ja järjepidevuse mõttes taastada.

Tagasi üles