Ilm kisub sügisesse, võib sadada vihma

Copy
Vikerkaar laupäeva hommikul üle Rakvere.
Vikerkaar laupäeva hommikul üle Rakvere. Foto: Merly Raudla

Keskkonnaagentuur on andnud enamikule maakondadele äikese, tugeva saju ning tuuleiilide hoiatuse. Virumaa ning Kagu-Eesti maakondade kohta hoiatust ei ole.

Laupäeva öösel liigub madalrõhkkond Botnia lahe põhjatipu poole, selle surve meie rõhuväljale on jõuline, edelatuule puhanguid on sisemaal 20, rannikul 25 m/s, tuule nõrgenemist võib oodata hommikul. Kiire õhuvool kannab üle maa lühiajalisi vihmahooge, kohati on äikest. Õhutemperatuur on 9 kuni 13, rannikul kuni 16 kraadi. Päeval liigub uus, aga rahulikum osatsüklon üle Läänemere Soome poole. Lõuna- ja edelatuul on tugev eelkõige saartel ja mandri lääneosas, ulatub puhanguti 18 m/s. Ajuti sajab vihma, on äikeseoht ja kohati intensiivseid sajuhooge (saju tõenäosus ~75%). Õhutemperatuur on öösel 9 kuni 13, rannikul kuni 16, päeval 13 kuni 17 kraadi.

Pühapäeval eemaldub madalrõhkkond Venemaa põhjaalade poole ning selle järel on sajuhooge hõredamalt ja harvem (saju võimalus Lääne- ja Põhja-Eesti rannikualadel ~75%, mandri sisealadel ~50%). Puhub lääne- ja loodetuul puhanguti 15-16 m/s. Läänekaarest tungib sisse jahedam õhumass. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, rannikul kuni 12 kraadi, päeval 9 kuni 14 kraadi.

Praeguste ilmadega võib sagedasti kohata vikerkaart.

Tagasi üles