Päästjad rassisid suitsu, tule ja puudega

Copy
Kanu ja jäneseid ohustanud tulekolde leidsid päästjad akna juurest hoone põrandalt, kuhu oli eelmisel õhtul toodud kanadele tuhka.
Kanu ja jäneseid ohustanud tulekolde leidsid päästjad akna juurest hoone põrandalt, kuhu oli eelmisel õhtul toodud kanadele tuhka. Foto: Ida päästekeskus

Esmaspäeva varahommikul kihutasid päästjad kanu ja jäneseid aitama, nädalavahetusel tuli tegelda nii suitsu ja tule kui ka teele kukkunud puudega.

Esmaspäeval, 30. septembril kell 7.08 anti päästekeskusele teada suitsu täis kõrvalhoonest Rakvere vallas Sämi külas. Hoones olid kanad ja küülikud, keda paksu suitsu tõttu välja tuua ei saadud. Päästjate saabumise ajal hoones leeke ei olnud. Päästjad leidsid tulekolde akna juurest hoone põrandalt, kuhu oli eelmisel õhtul toodud kanadele tuhka. Oht sai likvideeritud kella 7.54-ks. 

Reedel, 27. septembril kell 22.17 käisid Võsu vabatahtlikud päästjad Haljala vallas Palmse külas eemaldamas teele murdunud puud. Samal päeval kell 23.54 märgati Väike-Maarja vallas Ebavere külas biogaasitehakse juures leeke. Ohtu siiski ei olnud. Biogaasitehase juures põlesid gaasijäägid ja tugeva tuule tõttu oli leek tavapärasest suurem.

Laupäeval, 28. septembril kell 7.57 sõitsid välja Võsu vabatahtlikud päästjad, et eemaldada Haljala vallas Koljaku külas teele langenud puu. Kell 17.55 teatati kahest risti teele kukkunud puust Kadrina vallas Võduvere külas. Kadrina vabatahtlikud päästjad eemaldasid puud teelt. Kell 18.02 tuli päästjatel eemaldada teele kukkunud puu Väike-Maarja vallas Liivakülas.

Kell 20 anti päästekeskusele teada, et Väike-Maarja vallas Käru külas hakkas majas tööle andur, aga suitsu ei olnud. Tööle oli hakanud vingugaasiandur, sest ahju siiber oli liiga vara suletud. Päästjad aitasid ruumid tuulutada ja ohtu enam ei olnud.

Pühapäeval, 29. septembril kell 18.55 teatati liiklusõnnetusest Viru-Nigula vallas Kundas Kasemäe tänaval. Päästjad eemaldasid kokku põrganud sõiduautode süttimisohu ja puhastasid tee.

Tagasi üles