Rakvere linnas joosti 41. korda Rakvere rahvajooks

Copy
Rakvere rahvajooks toimus 41. korda.
Rakvere rahvajooks toimus 41. korda. Foto: Grete Veedla

Kuigi korraldajad olid Kastani puiestee remondi tõttu sunnitud 41. Rakvere rahvajooksu kahe nädala võrra edasi lükkama, läks jooks igati korda. Lääne-Virumaa jooksusarja eelviimane, 10. etapp peeti Rakvere staadionil ja linnatänavatel 29. septembril. Sügisest, nii päikest kui ka vihmatibasid näitavat muutlikku ilma oli tulnud nautima ligi 350 jooksusõpra.

Tillu- ja minijooks korraldati staadionil ja neist võttis osa ligi 100 noort välejalga. Osa noori jooksjaid läbisid oma vanusele vastava 200 või 300 meetri pikkuse distantsi erakordse kiirusega, aga oli ka neid, kes vanemate käekõrval alles oma esimesi jooksu- või kõnnisamme tegid. Kõik lapsed said preemiaks medali ja maiustuse ning ka jooksu läbimist kinnitava diplomi.

Pikemate jooksudistantside ja kõnnidistantsi start anti Kastani puiesteel. 8–10-aastaste distantsi pikkus oli 800 meetrit.

Noortejooks, mis on juba ka Lääne-Virumaa jooksusarja punktiarvestusse minev jooks, oli seekord 1,6 km pikkune. Jooksjad läbisid uuenenud Kastani puiestee ja Rakvere staadioni. Kogu jooksu kiireim oli Kert Karm, kes oli ühtlasi M14 vanuseklassi võitja, M12 vanuseklassis tuli esimeseks Timofei Pavelkovitš, tüdrukute N14 vanuseklassi võitis Mirell Maasing ning N12 arvestuse kiireim oli Janette Elfriede Jaago.

Rakvere rahvajooksu põhijooksu pikkus oli traditsiooniliselt 10 kilomeetrit ja jooks oli ühtlasi Lääne-Virumaa maanteejooksu meistrivõistluste distantsiks. Kiireim oli Lääne-Virumaa jooksusarjas sel aastal juba kuus jooksu võitnud Jaanus Kallaste ajaga 32.21, tema edu järgnevate ees oli muljet avaldav 2 minutit ja 8 sekundit. Teisena ületas finišijoone Taavi Kilki ajaga 34.29, kes tuli sellega Lääne-Virumaa meistriks, ning kolmandaks platseerus Rico Kruus ajaga 35.10, saades Lääne-Virumaa meistrivõistlustel hõbemedali.

Üldarvestuse neljas, kuid Lääne-Virumaa meistrivõistluste pronksmedalist oli M40 klassi kiireim Maido Hermsalu. Naiste üldarvestus kattus ka Lääne-Virumaa meistrivõistluste arvestusega. Parim oli Marit Hiiemaa ajaga täpselt 39 minutit. Teise koha jooksis välja Irina Savinitš ja kolmanda koha sai Moona Aneth Vihlver.

Ühtekokku läbis 10 km jooksu 131 jooksusõpra.

Tagasi üles