Rakveres avatakse suur keskkonnanäitus

Copy
Rakveres avatakse põnev keskkonnateemaline kaksiknäitus.
Rakveres avatakse põnev keskkonnateemaline kaksiknäitus. Foto: Rakvere linnavalitsus

Rakvere spordikeskuses avatakse reedel, 4. oktoobril kell 11 näitus, mis koondab looduskaitseteemalise näituse "Hoia, mida armastad!" ja ringmajandust tutvustava näituse "Ring-ring-majandame".

Rändnäitus "Hoia, mida armastad!" on pühendatud Eesti looduskaitse juubelile. Näitus valmis 2010. aastal, mil täitus 100 aastat Eesti looduskaitsest, ja näituse sisu ajakohastati 2020. aastal.

Näituse eesmärgiks on pöörata tähelepanu meie looduse mitmekesisusele ja kaitsele. Lisaks Eesti looduskaitset tutvustavatele infostendidele saavad külastajad mänguliste eksponaatide abil otsida loomakodusid, aidata loomi neid varitsevatest ohtudest mööda ja võrrelda meie kodude mõju keskkonnale.

Näituse stendid koostasid Arne Ader ja Urmas Tartes, mängulised eksponaadid valmisid kolme autori – Annelie Ehlvest, Epp Margna, Toomas Kalve – koostöös.

Rändnäitus "Ring-ring-majandame" toob Rakverre neli elusuuruses robotikujulist infokandjat, mille kaudu saab omandada uusi teadmisi ja oskusi jätkusuutliku ringmajandamise vallas.

Näituse eesmärk on pakkuda ülevaatlikku teavet inimese tarbimiskäitumise seostest keskkonnaprobleemidega (sealhulgas kliimamuutustega), selgitada ringmajanduse põhimõtet ja eesmärke ning aidata mõista, et jätkusuutlikkuse tagamiseks peame kõik tarbima vajaduspõhiselt ja osalema ringmajanduses. 

Rändnäituse sisu loojad on Mari Kala ja Maarika Männil keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonnast ning selle teostas disainiagentuur Velvet. Näitused jõuavad Rakverre keskkonnaameti ja linnavalitsuse koostöös.

"Kutsume kõiki huvilisi näitusega tutvuma ning oma keskkonnaalaseid teadmisi tõstma. Näitus pakub uusi teadmisi nii väikestele kui suurtele," sõnas Rakvere linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Kerli Kõue.

Näitusega saab spordikeskuses tutvuda 4. novembrini.

Tagasi üles