Väike-Maarja värsked gümnasistid said matriklid

Copy
Väike-Maarja gümnaasiumi 10. klassi õpilased andsid gümnasisti tõotuse.
Väike-Maarja gümnaasiumi 10. klassi õpilased andsid gümnasisti tõotuse. Foto: Helina Lükk

Väike-Maarja gümnaasiumi 10. klassi õpilased said pidulikult kätte matriklid ehk õpinguraamatud, kuhu kantakse gümnaasiumiosa kursuste ja kooliastme hinded.

Traditsiooniliselt toimus tseremoonia Väike-Maarjas vabadussõja ausamba juures. Ettevõtmist aitas korraldada riigikaitseõpetaja Ants Rikberg, kes õpinguraamatute kasutuselevõtu 2000. aastate alguses Väike-Maarjasse tõi. Väike-Maarja valla meediaspetsialist Heili Tammus rääkis, et tollal kirjutas toonane pikaaegne eesti keele ja kirjanduse õpetaja Elvi Kiisküla, kes nüüdseks on meie seast lahkunud, gümnasisti tõotuse, mille matriklisaajad praegugi tseremoonial ette loevad ja allkirjastavad.

Väike-Maarja gümnaasiumi värske direktor Tanel Kümnik, kes asus tööle 1. oktoobrist, õnnitles kümnendikke, öeldes, et pidulik matriklite üleandmine tähistas 10. klassi õpilaste rebase staatuse lõppu ja noortest said täisväärtuslikud Väike-Maarja gümnaasiumi gümnasistid.

"Vaadeldes elu kui maja ehitust, siis luues selge plaani, olete teie oma elu arhitektid, aga ka ehitajad, kes plaani järgi ehitavad," kõneles direktor. Ta soovitas: "Võta hetk endasse vaatamiseks ja õpi ennast tundma. Olles teadlik enda võimetest ja osates neid arendada, liigud mööda valitud teed oma eesmärkide suunas kuni nende täitumiseni, püstitad aina uusi ja ehitad nii oma elu pilvelõhkujat."

Tagasi üles